USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У дачному масиві поблизу Луцька відкрили нову церкву

29 Грудня 2015 11:26
Новий храм відкрили поблизу Луцьку у дачному масиві. Освяту храму Великомученика Юрія Переможця в селі Жабка Ківерецького деканату та Божественну Літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Божий дім спорудили тут за два роки. Про це інформує Волинська єпархія.

Під час проповіді владика пояснив, що в дачному масиві потрібен був храм, бо людям незручно добиратися на Богослужіння в Ківерці чи до Луцька. Хоча це й небагатокупольна будівля але в ній, за словами архієрея, є присутність Христа, і промисел Божий привів вірних сюди на Богослужіння. «Постава храму – то чудо, – зазначив митрополит, – це як дихання любові навколо нас». Віднині, звернувся він до парафіян, ви – повноцінна громада, молитвами якої берегтиметься село від будь-якого лиха та перебуватиме на ньому благословення Боже.

З архієреєм служили – декан протоієрей Іван Семенюк, настоятель парафії священик Андрій Хромяк, інше місцеве духовенство, а також із Київщини. У Богослужінні взяв участь прилуцький сільський голова Валентин Арчибасов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
житель села жабка Показати IP 29 Грудня 2015 11:59
жодного відношення дачний масив до побудови церкви немає. Храм будувався за кошти жителів села Жабка і їхніми силами. До чого тут приплели дачників - невідомо. Ви уявляєте що б дачники в церкву ходили не за місцем проживання в на дачі??? Дуже образливо жителям села, які живуть в ньому спокон віків і тільки зараз стали громадою, коли церкву для дачників збудували. Писаки
Волинянин Показати IP 29 Грудня 2015 12:01
ця черепашка москальська і заробляє на патрони для вбивства волинян. Через таких як ви мізги в поліських селах пудрять і ви цьому сприяєте не маючи патріотичної української позиції
Всезнайко до Волинянин Показати IP 29 Грудня 2015 12:08
коментар було видалено
житель села жабка до Волинянин Показати IP 29 Грудня 2015 12:18
"Ця черепашка" це висвячена капличка церкви Київського патріархату, і жодного відношення ні до москалів ні до черепашок немає. Мізки запудрені у Вас, оскільки окрім заїждженої теми москалі і ватні нічого не знаєте і нічим не цікавитесь. Перш ніж писати необхідно ознайомитись з текстом, як мінімум, а тоді ще компетентним бути. Вибачте, але після таких статей і коментарів сумно за наших людей, недосвідчених і поверхневих.
Прихожанин до житель села жабка Показати IP 29 Грудня 2015 13:20
Ви почитайте біографії пана Михайла Денисенка і пана Тимофія Зінкевича. Тоді стане все на свій лад.
житель села жабка до Прихожанин Показати IP 29 Грудня 2015 14:04
??? До чого тут прості люди які 2 роки будували в своєму селі храм, що б не їздити в Ківерці чи в Прилуцьке. Люди для себе своїми силами збудували капличку, а ви тут політику приплітаєте.
Хм Показати IP 29 Грудня 2015 14:20
Богу дякувати,що не руська церква,
Лісник Показати IP 30 Грудня 2015 07:12
коментар було видалено
Бережанин Показати IP 30 Січня 2016 22:32
Дійсно храм будувався силами жабчан, які прописані в селі і які там проживають. Були і меценати, які допомагали будівельними матеріалами. Але і люди, які проживають на дачах, також долучалися до будівництва храму, жертвуючи свої гроші на це. А будівлю яка була освячена як храм не прийнято називати каплицею, бо у каплицях зазвичай немає престолу - місця, де священик звершує літургію.
Бережанин Показати IP 30 Січня 2016 22:34
Погоджуюсь із жителем села Жабки, що назва статті написана некоректно, оскільки Жабка і є повноцінним населеним пунктом, а не якимось дачним масивом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus