USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Дніпрі заборонили підвищувати комунальні тарифи

13 Липня 2016 15:42
Депутати Дніпра запровадили мораторій на підвищення комунальних тарифів.

Так, сьогодні, 13 липня депутати міської ради Дніпра проголосували за заборону підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це повідомляє ТСН.

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання міськради у середу, 13 липня. "Таке рішення прийнято для недопущення зростання напруженості серед жителів міста і до тих пір, поки компетентні органи не введуть економічно обґрунтовані тарифи, а так само індексацію зарплат, пенсій і рівня прожиткового мінімуму", - заявив мер Дніпра Борис Філатов.

З його слів, міська влада може мінімально впливати на формування тарифів на квартплату, вивезення сміття, решту тарифів непрозоро формує НКРЕ. "За" проголосували 47 депутатів із 56 зареєстрованих у залі. Окремо Філатов наголосив, що особисто вніс ініціативу щодо запровадження мораторію на підвищення тарифів на комунальні послуги від 1 липня. Зазначимо, заборона почне діяти з 1 серпня 2016 року і триватиме до 1 січня 2017 року.

Нагадаємо, раніше мораторій на підвищення тарифів за комуналку наклали київські депутати. "За" проголосували 75 депутатів.

Як відомо, в Україні продовжують підвищуватися тарифи. Два чергових підвищення українці вже пережили – з 1 березня – на світло (тепер 57 копійок за кВт/год), з 1 квітня – на газ (тепер 6,879 грн/куб. м). А вже 1 липня у ціні зросли гаряча вода й опалення.

Це пов'язано з встановленням єдиної ціни на газ для населення і підприємств теплокомуненерго на рівні 6,8 тисячі грн за тисячу кубометрів. Зазначимо, восени спостерігатиметься ріст вартості електроенергії. А підвищення ціни на електроенергію, своєю чергою, знову вдарить по цінах на воду.

Як повідомлялоІнформаційне агентство Волинські Новини, 5 липня на Волині людиперекрили міжнародну трасу «Київ-Варшава» на знак протесту проти високих тарифів на електроенергію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тарас Показати IP 13 Липня 2016 22:00
А я чув, що в Луцькій міськраді заборонили забороняти підвищення тарифів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus