USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Горохові відкривається виставка ікон

8 Січня 2015 18:00
Генеральне Консульство РП в ЛуцькуВолинська Організація Національної спілки художників України запрошують на відкриття виставки ікон,написаних під час IV міжнародного пленеру іконопису на Волині у 2014 році.

Відкриття виставки відбудеться 9 січня 2015 року о 14 годині.

Місце проведення виставки: місто Горохів, Будинок Культури.

Про це повідомили у ГенеральномуКонсульстві Республіки Польща в Луцьку.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ТВОРИЛИ СВЯТИХ

Організаторами пленеру виступають Генеральне консульство РП в Луцьку, кафедра української мови Варшавського університету, середовище іконописців Польщі, Волинська організація Національної спілки художників України (www.art.lutsk.ua), Академія мистецтв у Львові, Спілка польських художників Варшавського округу.

Пленер відбувся під патронатом Генерального консула Республіки Польща в Луцьку Беати Бживчи, ординарія Луцької дієцезії Римо-Католицької Церкви, єпископа Віталія Скомаровського, екзарха Української Греко-Католицької церкви у Луцьку, єпископа Йосафата Говери.

Пленер і виставки – це результат багаторічної плідної співпраці неурядових організацій та установ Польщі й України, що має на меті ведення духовного діалогу між художниками, котрі сповідують як західне, так і східне християнство.

В основі проекту лежить необхідність польсько-українського обміну ідеями у сфері сакрального мистецтва та іконопису, знайомство з релігійним візантійської цивілізації, взаємопроникненням культур Сходу і Заходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus