USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Хмельницькому, Черкасах, Тернополі захопили будівлі ОДА. ОНОВЛЕНО

23 Січня 2014 20:56
У Хмельницькому кілька сотень людей також вийшли в центр міста, щоб провести мітинг проти влади. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на місцеве видання «Ексклюзив».

Напередодні ввечері заступник начальника обласного управління внутрішніх справ Федір Данів обіцяв, що його начальник прокоментує присутність хмельницького беркуту у столиці. Однак керівники силовиків до мітингувальників не прийшли.

Активісти вимагали скликати позачергову сесію облради. Після закінчення мітингу вони вирішили заблокувати будівлю. Делегація з 10 людей та журналістів пройшла до Василя Ядухи, голови облради.

Після розмови з мітингувальниками вже під стінами ради посадовці погодилися провести засідання аби визначитись з можливістю проведення сесії 25 січня. Депутати ж від опозиції готують звернення з приводу ситуації в Україні.

Протестувальники звели з покришок та мішків біля будівлі барикади. Перед входом поставили діжки, по яким гупають.



Громадські активісти спробували взяти штурмом Черкаську облдержадмінстрацію.

У будівлі Черкаської ОДА на першому поверсі вже вибиті всі вікна. Міліція з третього поверху поливає мітингувальників, що штурмують, водою. Про це повідомляє Gazeta.ua.

Мітингувальники час від часу кидають у вікна петарди, вони там вибухають.

Працівники адмінбудівлі зробили вилазки через чорний хід. Побачивши це, мітингувальники кинулися туди, працівники ОДА забігли назад і забарикадувалися.

Кілька мітингувальників залізли до кабінетів, де вибиті вікна. Звідти викидають документи та палять їх. Але далі вийти з кабінетів не наважуються.

У Тернополі мешканці міста захопили приміщення обладміністрації. Про це повідомляє видання "За Збручем". Натовп обурених тернополян захопив приміщення облдержадміністрації, а нечисленні міліціонери залишили пости та відступили перед протестувальниками.
Виглядає, що наступ стався стихійно, без організації з боку опозиційних партій.
Ті, виламавши вхідні двері, увірвалися всередину.



Кілька сотень громадян зайняли вестибюль та інші приміщення на всіх поверхах, а також підійшли до прийомної Валентина Хоптяна.
Вони співають колядки та вигукують "Банду геть!". Інші тернополяни стоять на дворі. Автомобілі, які проїжджають поруч, сигналять на знак підтримки. Люди продовжували прибувати.
"Намісник Януковича у своїх кращих традиціях втік з роботи ще пообіді. Немає також жодного із його заступників, навіть "бравого" регіонала Петра Гоча", - зазначає видання.
На місці подій присутній голова облради свободівець Василь Хомінець з побратимами.

Згодом уже кілька тисяч людей понад годину штурмували приміщення, йдеться в сюжеті ТСН.19:30. Ззовні вхідні двері від них блокували міліціонери, а зсередини вхід блокував Беркут. Люди спочатку по черзі вихоплювали міліціонерів, зривали з них погони і передавали у натовп, а потім розбили двері і прорвалися всередину. "Беркут" змушували зняти шоломи і показати обличчя, але вони кинулися навтьоки через інший вихід. Зараз у будівлі більше тисячі людей.

Нагадаємо, сьогодні у Львові та Рівному протестувальники зайняли будівлі ОДА.
В Івано-Франківську протестувальники прорвалися в кабінет губернатора, в Житомирі намагаються зробити те саме.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Анонім Показати IP 23 Січня 2014 20:36
Народ! Не вздумайте в Луцьку таке робити... Поки у нас все спокійно. Хай працюють, час розставить все на свої місця, хто зна як і в кого думки зміняться. Та в принципі.. Чому це я..? у 2004 році Банада з Бондарем з кабінетів теж "усіх викидали", а що було потім, вам відомо. Ті області може і не знають, а Ми це вже пережили. Давайте не повторювати помилок історії, а шукати мирні шляхи з компромісом між собою.
Катерина до Анонім Показати IP 23 Січня 2014 23:58
зранку прийдуть колядники до обласної ради не має сумніву...
vvv Показати IP 23 Січня 2014 20:43
Беззуба міліція :(((
БОГДАН Показати IP 23 Січня 2014 21:14
В Україні здійснюється спроба державного перевороту,опозиція перейшла до захоплення адміністративних будинків ОДА. Поки що їм вдалось захопити приміщення облдержадміністрацій у Львові,Тернополі ,Івано-франківську,Рівному.При цьому лідери опозиції цинічно заявляють, ,що вони за діалог та переговори із владою та президентом.Як виглядає,опозиціонери ,мають надію на перемогу у реалізації силового варіанту захоплення влади,вони провокують Януковича на введення в країні військового стану.Дурість опозиції просто вражає!
иван Показати IP 23 Січня 2014 21:25
аноніму- думаеш тебе послухають ? забув як 2004 роци брали посади в умвс-держструктурах тильки за те що танцювали на майдани -и скильки тих шахраив прийшло и вси щири патріоти : Найдуться ще не вечир до киева недуже хочеться-сикотоно а тут найдут бажающих нанесуть скатив и скажуть революція давай посади-хочу керувати
час прийшов Показати IP 23 Січня 2014 21:30
хтось завтра йде пікетувати ОДА на 10:00.
Махно Показати IP 23 Січня 2014 21:32
анархія це влада громади. час звільняти своє місто від окупантів.
Мухло Показати IP 23 Січня 2014 21:49
а в минулі роки в таких питаннях Волинь була завжди перша-лідери видно с*рнули..
Про лідерів до Мухло Показати IP 23 Січня 2014 22:25
Тих лідерів ще пам'ятають, і на поріг не пустять до влади, обпіклися декілька разів, одні і ті ж самі обличчя! ВИСТАЧИТЬ!
вставай Луцьк Показати IP 23 Січня 2014 21:55
Тернопіль, Черкаси, Рівне, Львів, Івано-Франківськ ОДА належить народу. Суми, Полтава, Луцьк, Вінниця, Чернівці. Завтра. Схід барти влада належить народу. Ніякі політики лиша народ. Ті хто стоїть на майдані, ті хто загинув 22 січня, все належить тільки їм. Виходьте вся вкраїна Ваша. Варто її тільки взяти. https://www.youtube.com/watch?v=6-StT3OjvMU
Олена до вставай Луцьк Показати IP 23 Січня 2014 23:46
І що народ з тією владою буде робити? Є компетентні люди? Чи співати колядки в кабінетах будете? Вам завтра на область фінансування перекриють - тоді повалодарюєте...
Анонім до Олена Показати IP 23 Січня 2014 23:54
Тим більше обласний бюджет ще не прийнятий, а потім скажуть що виплати затримують.
qwerty Показати IP 23 Січня 2014 22:29
Діти-діти, впевнена, що тут пишуть школярі та студенти - романтики. Ми пам'ятаємо 2004 рік і наступні, не наступайте на граблі, на які наступали старші за вас. Не можна міняти шило на мило.
до уваги Показати IP 23 Січня 2014 22:50
Це не страйк на завтра оголосили - це ширма для прикриття того, що завтра хочуть зробити біля ОДА - а саме Гузь у соцмережі закликає до "героїчного" наслідування захоплень ОДА які пройшли у Львові, Тернополі, Рівному... от що завтра буде! Йому соромно що Волинь пасе задніх... У Луцьк завезені молоді хлопці-бойовики і поселені у декільках готелях малими групками, а завтра розсіються у толпі, але перші підуть на штурм будівлі, бити двері, вікна...а потім "пропадуть"! Вважають що волиняни не такі сміливі і треба поштовх для штурму! Вже на сайті Борда з'явилась інформація від активістів, розмістити не місцевих хлопців на ніч до завтра! От що за "страйк" завтра буде!
хм до до уваги Показати IP 23 Січня 2014 23:20
таки десь ви праві. панду геть
Козацтво Показати IP 23 Січня 2014 22:50
лише громада і народ мають керувати країною. ніяких політиків. але для цього нам самим треба вчитись працювати замість них.
Анонім до Козацтво Показати IP 23 Січня 2014 22:59
Дитинко, ти як будеш керувати країною, колись, коли підростеш, без політики не обійдешся, тільки яка вона буде, буде залежати від тебе, і тих людей, які ще думають, що їм робити завтра, йти вчитися, чи пікетувати адміністрацію, пити пиво на лавочках і.т.д. тільки не штурмом вершиться правильна політика, не висловлюю підтримки комусь чи непідтримки, хто хоче влади, завжди її в певних аспектах отримує, тільки від того, в який спосіб отримається ця влада, буде залежати її подальша доля. Моя ИМХО порада студентам, Просто спостерігайте.
та невже Показати IP 23 Січня 2014 23:11
у дитинкі є свої діти. аноніміруй далі. нехай логіка твоя тебе переможе. влада береться як це потрібно. виборів немає влади немає. мєнти мочать людей і ховають їх тіла від громадськості і це два місяці...сиди і нехай студенти не йдуть бо їх доля за кордоном лише при такому правлінні.
м до та невже Показати IP 23 Січня 2014 23:12
не забувай протирти екран, після ПТУ до речі ні в яку владу не буреть)))) хіхіхіхіхі!!!!!!!!!!!! так шо не рвись)))))
ен до та невже Показати IP 23 Січня 2014 23:14
Ви хоч училище закінчили? По чем диплом?
Igor Показати IP 24 Січня 2014 08:47
Люди ви що сліпі ??? Влада підтримує Беркут який знущається фашиськими методами над людьми, а ви тут кажете опустіть голову і терпіть! Завтра до вас прийдуть і побачим що ви заспіваєте. Ви бачие що той берку це не Українці ??
лучанка Показати IP 24 Січня 2014 08:51
Від яких окупантів ви хочете звільнити місто.Треба думати головою, а не емоціями. Ми бюджетники прийшли на роботу щоб заробити на кусок хліба, це наша робота. Захоплювати ОДА це не вихід. Колись так робили комуністи в 17 році. Ми такі ж люди як і ви. Хочемо нормальної зарплати і гідного життя. Заблокувавши органи влади залишаться люди без пенсій і зарплат. Вийдіть на мітинг, але мирний мітинг.
валерій Показати IP 29 Січня 2014 12:36
..маленька поправочка..у Хмельницькому вийшли не кілька сотень мітингувальників..а кілька тисяч...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus