USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Ківерцівському районі відкрили новий ДНЗ

18 Квітня 2017 19:56
В селі Муравище Ківерцівського району офіційно відкрили новий дошкільний навчальний заклад «Перлинка». На святкову для населеного пункту подію завітали народний депутат України від «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Ірина Констанкевич та її помічник-консультант, депутат Волинської обласної ради (фракція «УКРОП») Олександр Омельчук, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Мешканці села Муравище розповідають: у їхньому населеному пункті ніколи не було садочка, тож діток доводилося возити на зайняття або в сусідні села, або в районний центр – місто Ківерці, або ж сидіти із ними вдома.

«Без садочка було дуже незручно. Возити дітей в інші села або в Ківерці – не вихід – на доїзд потрібно багато часу та й грошей. В цей садочок вже кілька днів ходить моя донька, цим дуже задоволені і я, і вона», – розповідає молода мама Оксана Стасюк.

Зі слів місцевих мешканців, село збільшується і розвивається. У сільській школі навчається близько сотні дітей. Дошкільнят теж багато.

«Дуже давно гостро стояло питання будівництва дитячого садочка в нашому селі, – розповідає жителька села Муравище Наталія Ришкевич. – Ще близько 5 років тому підготували документацію для його зведення, і громада почала «тиснути» на сільську голову, мовляв, треба дитсадок. І от на місці колишнього стадіону з нуля було збудоване новеньке приміщення».

«Загалом в селі 69 дітей дошкільного віку, якщо враховувати і новонароджених. Ми вже набрали дві групи по 20 дітей у кожній. Забрали всіх дошкільнят, тож черги немає. Нас забезпечили усім необхідним для комфортного функціонування закладу», – розповідає завідуюча ДНЗ села Муравище Наталія Гонтар.

Голова Сокиричівської сільської ради, куди входить село Муравище, Євгенія Масюк зазначає, що дитячий садочок побудували на умовах співфінансування із державного, обласного та місцевого бюджетів. Загалом, заклад обійшовся у трохи більше як 9 мільйонів гривень. Левову частку коштів – 8 мільйонів гривень виділили із державного Фонду регіонального розвитку.

Народний депутат України Ірина Констанкевич та депутат Волинської обласної ради Олександр Омельчук до навчального закладу приїхали з подарунками. Вирішення питань саме у соціальній сфері – одне з найголовніших завдань у депутатській роботі Ірини Констанкевич. На думку нардепа, будівництво дитсадків в українських селах – це доказ їх розвитку та перспективного майбутнього.

«Це один із небагатьох об’єктів, який в нашій країні збудували в складних умовах війни. Лише можна мріяти про те, щоб в інших селах будувалися такі дошкільні навчальні заклади. Ми подарували іграшки, адже це те, що діти люблять найбільше. Окрім того, вони допомагають навчати малюків пізнавати світ, сприяють їхньому розвитку», – каже Ірина Констанкевич. Та додає: для діток іграшок ніколи не буває забагато.

«Завдяки тому, що в селах будуються школи, дитсадки, ігрові майданчики, селяни тут лишаються. Вони не шукають кращої долі для себе і своїх дітей. Якщо немає садочка, немає школи – немає майбутнього для села. Ми віримо, що саме завдяки розбудові і будівництву об’єктів соціальної інфраструктури тут будуть жити і виховуватися нові покоління волинян», – додає депутат обласної ради Олександр Омельчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ківерці Показати IP 18 Квітня 2017 20:08
Молодець Констанкевич, справжній депутат, привезла подарунки. Гунчик приїхав "руки в брюки" і все ла- ла- ла.
Знаючий Показати IP 18 Квітня 2017 20:56
Ну так, те що Гунчик з Державного фонду регіонального розвитку залучив 9 млн грн, так це копійки, а вот коробка мячів! От це круто!
Залучив до Знаючий Показати IP 18 Квітня 2017 21:46
голосно сказано. Він що, дістав ці гроші з власної кишені, спонсорів знайшов? Може сидів проект в ДФРР написав, щоб їх залучити? Тому не меліть дурниць, що Гунчик щось там залучив.
Віталій Показати IP 18 Квітня 2017 21:08
Гунчик г*вно. Продав заповідні ліси і примазався. ГГГГГІІІІІІІІІІВВВВВВВННННННОООО
Кирда Показати IP 18 Квітня 2017 21:42
Можна було б побудувати ще таких три садочки якби Гунчик освоїв 22 млн.грн, а не повернув їх до держ.бюджета
Місцеві Показати IP 18 Квітня 2017 22:19
А ми за м'ячі
Клаус Показати IP 19 Квітня 2017 07:43
А де Рублев?? Не встиг бідолаха?
ревызор Показати IP 19 Квітня 2017 21:33
цей садочок коштує 5 млн гривень де поділи 4 мільйона гривень грошей платників податків Стефанович привласнив- і повернути і наказати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus