USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Ковелі хочуть оголосити надзвичайний стан

22 Березня 2017 20:42
На позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняли пропозицію визнати ситуацію в місті, яка склалася навколо роботи Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод», надзвичайною.

Про це повідомляє «Про Ковель»

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Ковелі через ветсанзавод склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвечину везуть і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту. Люди б'ють на сполох.

Ось уже другий тиждень мешканці мікрорайону Ковель-2, громадські активісти, інші небайдужі ковельчани блокують дорогу, яка веде до сумнозвісного ветсанзаводу, і не пропускають на підприємство жодної машини з відходами тваринного походження. Вони твердять, що втомилися дихати смородом, яким постійно тхне з підприємства, пити брудну воду і вирощувати городину в забрудненому ґрунті, дивитися на безгосподарність керівництва підприємства.

Свої пропозиції щодо першочергових заходів, які начебто розроблені в Києві задля виходу підприємства з кризи, озвучив прибулий на зустріч представник апарату управління ДП «Укрветсанзавод» Микола Науменко. Однак вони не були схвалені людьми, які теж прийшли взяти активну участь в роботі комісії.

Прозвучали й певні претензії до управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, фахівці якого мали б безпосередньо контролювати роботу заводу. У свій захист начальник управління Анатолій Тимофіюк зауважив, що після звільнення їхнього працівника, який і займався даним напрямком роботи, місце й досі залишається вакантним.

Своє рішення комісія, в тому числі й попереднє - надання ситуації в місті статусу надзвичайної, направить на розгляд волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку очолює голова ВОДА Володимир Гунчик. Адже лише вона має усі повноваження оголошувати чи ні в Ковелі надзвичайний стан. Також члени міської комісії підготують відповідне звернення до керівників держави. Його мають ухвалити депутати Ковельської міської ради.

А наразі, за словами директора Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» Вадима Сухоноса, на підприємстві триває утилізація сировини, якої там уже накопичилося більше 2,5 тисячі тонн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus