USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У луцькому ДНЗ висадили близько ста лікарських рослин

23 Вересня 2015 13:11
У луцькому ДНЗ висадили близько ста лікарських рослин, створивши спеціальний «оздоровчий» куточок на території садочка.Серед них - айва японська, деревій звичайний, калина, звіробій, любисток, меліса, конвалія, рута запашна та інші.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

Так, 22 вересня у ДНЗ №17 відбулася екологічна акція “Посади лікарську рослину - подбай про майбутнє дитини”, яка є продовженням низки природоохоронних та еколого-виховних заходів, що традиційно проводяться у більшості дошкільних навчальних закладів нашого міста.

Працівники садочка та батьки організували комплекс підготовчих робіт до посадки і спільно висадили молоді пагінці лікарських рослин, створивши куточок лікарських рослин на території садочка.

Завдяки спонсорській допомозі державного підприємства “Волинський лісовий селекційно-насіневий центр”, учасники акції мали змогу висадити близько ста лікарських рослин.

До слова, у ДНЗ № 17вже 20 років діє екологічна студія. У цьому зоокуточку 22 види тварин. Серед них - шиншили сірі, кролі декоративні, морські свинки, папуги, канарки, дубоніс, чечітка, черепахи червоновухі, ящірка веретільниця, тарган мадагаскарський, шпорцеві жаби, акваріумні риби.
Є колекції комах, морських тварин, природних матеріалів, зразків ґрунту, зразків насіння. А ще тут діти вирощують більше 80 видів пустельних, тропічних і субтропічних рослин. У ДНЗ обладнали лабораторію маленьких дослідників, де є матеріали, необхідні для проведення дослідів природничого характеру. Згідно розкладу проводяться заняття з екологічного виховання для всіх вікових груп.

Після екскурсії екологічною студією вихованці ДНЗ №17 показали тематичну музично-літературну композицію про любов до навколишньої природи.

Присутня під час висадки лікарських рослин директор КП “Луцький зоопарк” Людмила Денисенко подарувала дошкільнятам книги про тварин, дві морські свинки та запросила дітей стати учасниками студії юних натуралістів, яку створять при зоопарку.

Директор ДНЗ №17 Світлана Краля розповіла, що впродовж навчального року у ДНЗ №17 організовуються екологічні свята. Щорічно проводяться екологічні акції. В садку працює агітаційна бригада дошкільників “Екологічна варта”.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оля Показати IP 25 Вересня 2015 00:11
У ДНЗ не може бути Директор, лише завідувач!!!Це ж вам не школа шановні, цікавтесь про кого пишете(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus