USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Що більш необхідно Луцькому навчально-реабілітаційному центру: ліфт чи актова зала?

30 Травня 2017 12:44
З міського бюджету на Луцький навчально-реабілітаційний центр передбачили фінансування для встановлення зовнішнього ліфта для діток, які не можуть самостійно піднятися сходами. Втім, частина батьків просить перенаправити гроші на ремонт актового залу.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 30 травня.

Нагадаємо, ще в 2015-му році заговорили про те, що в комунальному закладі «Луцький навчально-реабілітаційний центр Луцької міської ради» необхідно облаштувати зовнішній ліфт. Усе тому, що є учні, які самостійно не можуть піднятися на другий чи третій поверхи без супроводжуючих чи батьків, що обмежувало їхні можливості на отримання освіти.

Відповідно, торік підготували проектно-кошторисну документацію й вартість ліфта обрахували в суму 1,5 мільйона гривень, цього року вона зросла до 1,7 мільйона, гроші передбачили.

Однак, інформувала начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко, що проектна організація ще досі не підготувала всі належні документи, тому частину дітей перевели на перший поверх, аби їм комфортно було вчитися.

З цього приводу директор Леся Волинець наголосила, що поки не встановлять, краще ремонтувати актову залу, адже це рішення більшості батьків.

«Були збори й є підтримка 200 батьків. Бо ж у актовій залі сцена прогинається, падає, ми переживаємо, щоб діти не покалічилися, в березні прорвало труби. Цю проблему ми піднімали ще з 2003 року, її необхідно вирішити», - повідомила Леся Волинець.

Проте деякі батьки переживають - якщо виділять кошти на актову залу, то на ліфт вже не вистачить.

Аби вгамувати емоції батьків, які влаштувати словесну перепалку, заступник Луцького міського голови Григорій Пустовіт пояснив, що міська рада націлена вирішити дві проблеми, а не лише одну.

«Тут не стоїть питання чи ліфт, чи актова зала. Усе необхідно зробити, але є питання першочерговості, якщо зараз маємо кошти, але немає можливості встановити ліфт, бо ж є проблеми із виробленням земельної документації, тому варто робити те, що можемо – актову залу. Це потрібно, щоб кошти не лежали.Тому поки зробимо актову залу, будуть готові документи на ліфт і ми на нього додатково виділимо кошти», - розповів Григорій Пустовіт.

У підсумку, члени комісії вирішили перенаправити 900 тисяч гривень на капремонт актової зали, а решту, 876 тисяч гривень, зарезервувати на ліфт.

До слова, усього в НРЦ є 269 учнів із особливими потребами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus