USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У луцькому садочку відкрили сенсорну кімнату

14 Червня 2018 07:19
Казкове приміщення для релаксації, лікувальної терапії та розслаблення тепер мають змогу відвідувати малюки, вихованці Луцького ДНЗ №21 «Мальвіна». Сенсорна кімната, облаштована за ініціативою Вікторії Побережної, депутата Луцької міської ради, фракція «УКРОП», дозволяє здійснювати м׳яку психоемоційну корекцію, проводити профілактику і навіть лікування нервової системи та органів чуття, а також має сучасне ефективне обладнання для поліпшення та корекції дитячого зору.

У сенсорній кімнаті водночас можуть займатися до 6-8 дітей, фахові педагоги працюють із малюками, використовуючи індивідуальний підхід. Кімната обладнана безпечними пристроями, світломузичним супроводом, сенсорними дошками, масажним та інтерактивним обладнанням. У ДНЗ №21 кімната стилізована під морську тематику і дозволяє малюкам здійснити подорож із різноманітними цікавинками та приємними завданнями на шляху до казкового моря.



– З ідеєю по облаштуванню такої кімнати ми звернулися до нашого депутата Вікторії Побережної, – розповіла завідувач ДНЗ №21 Олена Борисова. – І ось сьогодні маємо чудовий результат. Така кімната нашому закладу була вкрай необхідна, адже наш дитячий садок, який функціонує із 1988 року, є доволі унікальним. Це єдиний у Луцьку дитячий навчальний заклад, який відвідують і дітки, які потребують особливого підходу і корекції певних вад розвитку. Маємо 12 вікових груп, шість із яких – спеціалізовані. У спецгрупах займаються дітки з вадами опорно-рухового апарату, із затримками психічного розвитку, і ще в чотирьох групах – діти із вадами зору. Загалом у дитсадку виховуються 248 дітей, 69 із них – малюки з особливими потребами. Ми давно мріяли про таку кімнату і, завдячуючи Вікторії Олександрівні, тепер маємо таку чудову можливість для занять із дітьми. Кожен прилад у цій кімнаті має своє призначення. Сенсорна кімната може використовуватися не тільки для релаксу, але і для підняття тонусу. В нас створена окрема кімната, обладнана приладами для корекції зору, а також для стимуляції рухової активності, для проведення розвиваючих занять, зняття м’язового тонусу та психоемоційної напруги, стимуляції ослаблених сенсорних функцій.

Завідувачка дитсадка Олена Борисова


Щоденно вихованці ДНЗ проходять заняття на апаратах для лікування та корекції зору. Із дітьми займається педагог зі спеціалізованою медичною освітою. В кожній спеціалізованій групі працюють по двоє вихователів, вчитель-дефектолог і помічник вихователя. Також в садочку працюють медсестра-масажист, медсестра-ортопедист, практичний психолог, логопед, музичні працівники та інструктор з фізичного виховання.

– Така кімната із обладнанням для лікувального впливу на зір – це зручна альтернатива і для батьків, і для дітей, – зазначила Вікторія Побережна, яка виділила на облаштування сенсорної кімнати кошти з депутатського фонду. – До мене звернулися працівники із проханням про облаштування так званої кімнати психологічного розвантаження. Було створено детальний проект, закуплені всі необхідні елементи, зараз завершені усі ремонтні роботи й кімната уже починає працювати. Батькам більше не потрібно буде шукати час, щоб возити своїх дітей на ці ж процедури в поліклініку, адже все необхідне обладнання тепер є у ДНЗ. І головне – ці комплексні лікувальні послуги в дитсадку надаються безкоштовно. Для порівняння, в медустанові десять аналогічних процедур по корекції зору вартуватимуть близько тисячі гривень.

Ця кімната корисна не тільки для діток із вадами розвитку, але і для всіх малюків, адже вони ще не вміють протистояти психологічним стресам, а такий простір сприятиме збереженню спокою і внутрішньої рівноваги.

– Харчування і лікування в нашому дитсадку для груп компенсуючого типу безкоштовне, – зазначає директор ДНЗ №21 Олена Борисова. – У таких групах займаються діти із усього Луцька і потрапляють у них без попередньої електронної реєстрації.

Сенсорна кімната у ДНЗ №21 обладнанна дзеркальними панелями, водними елементами, сухим басейном, підсвічуванням, сенсорними дошками зі світловими ефектами, дошкою для малювання на піску, яка особливо подобається дітям, різноманітними розвиваючими іграшками, спеціальними доріжками для стимуляції рухової активності.

Щоб оцінити ефективність занять у таких сенсорних кімнатах, досить поглянути на реакцію дітей, які вже мали змогу пройти розвиваючий урок у ній. Захоплення і водночас розслаблення, цікаве навчання і позбавлення від стресів – усе це дарує малюкам незабутні враження, дозволяє діткам почуватися в безпеці й комфорті, а також поліпшувати зір, почуваючи себе не в лікарні, а наче на захоплюючому відпочинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Просто мама Показати IP 14 Червня 2018 07:59
Молодці. Класно.
Рома Показати IP 14 Червня 2018 10:03
Супер садочок) Молодці .
Хм Показати IP 14 Червня 2018 11:59
Скоро вибори просто
Лучанин до Хм Показати IP 14 Червня 2018 13:29
Яке це має значення...головне що діти отримали таку можливість...і неважливо як пройдуть вибори, все це залишиться в їх розпорядженні
Ната Показати IP 14 Червня 2018 19:36
Молодець, Вікторія! В цьому садочку є діти з особливими потребами, їм така кімната необхідна!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus