USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вперше у Луцьку церква облаштує власні парковки

4 Вересня 2015 11:52
В обласному центрі жодна церква немає власних паркувальних місць, через що біля храмів часто ставлять машини, порушуючи правила дорожнього руху. Втім, змінити ситуацію вирішила церква Христа Спасителя.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради вчора, 3-го вересня.

На розгляд учасників засідання винесли Проект рішення «Про дозвіл церкві Христа Спасителя на благоустрій прилеглої території та влаштування місць для паркування автомобілів на вул. Вороніхіна, 14а».

Члени виконкому поінформували, що нині в Луцьку жоден храм немає своїх паркувальних місць, тому віряни ставляють свої машини, коли ідуть в храм, - абияк.

Зваживши на цю ситуацію, яка склалася в місті, члени виконкому підтримали звернення.

Відповідно, своїм рішенням вони ухвалили дати дозвіл церкві Христа Спасителя провести благоустрій прилеглої території та влаштування місць для паркування легкових автомобілів на вулиці Вороніхіна, 14а. Також релігійну громаду зобов’язали виготовити проект благоустрою прилеглої території та влаштування місць для паркування легкових автомобілів відповідно до ДБН Б.2.2-5:2011 «Благоустрій територій».

Як усі ці зобов’язання виконають, то перед початком робіт з благоустрою церква Христа Спасителя повинна звернутися в департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради для отримання дозволу на виконання земляних робіт.

Контроль поклали виконання рішення поклали на заступника міського голови Ларису Соколовську.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що члени виконкому мали обмежити проїзд машин у «Старе місто» та встановити час платного паркування, втім, не вистачило голосів. А краєзнавці вважають незаконним рішення про парковки у Старому місті Луцька. Натомість науковці сказали, що пам’ятка природи, під якою Леся Українка гадала думи, «Лесин ясен» поступово руйнується, й пришвидшують цей процес припарковані поряд машини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus