USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку для чистки каналізацій купили КАМАЗ за мільйон

20 Грудня 2013 13:17
«Луцькводоканал» купив новий каналопромиваючий автомобіль за мільйон гривень. Його використовуватимуть для очищення каналізаційних мереж в місті. 400 тисяч гривень виділили з власних зароблених, 600 тисяч гривень взяли у кредит. Згідно з попередніми розрахунками, через півтора року техніка окупиться.

На території «Луцькводоканалу» продемонстрували як техніка працює.
Принцип роботи такий: в авто є резервуар з водою, насос під тиском подає воду у шланг, на кінці стоїть форсунка. У форсунці спереду один отвір діаметром 0.2-2 міліметри, через який вода струменем прочищає усе попереду. З іншої сторони вже не одна, а декілька дірок. Вони працюють як реактивна тяга – під тиском штовхаючи шланг вперед. Працівники водоканалу кажуть, що тут головне шланг в трубу вставити, а далі вода усе проб’є. Тиск, під яким подається вода, - 90 атмосфер. Для порівняння, в квартирі у кранах вода тече під тиском 4-5 атмосфер.

Директор «Луцькводоканалу» Іван Корчук розказав, що раніше, під час аварійних ситуацій, для прочистки каналізації замовляли техніку з Києва, на що, уже цього року, витратили більше півмільйона гривень:
«Цей КАМАЗ чиститиме каналізаційні труби діаметром від 150 до 1000 міліметрів. Можна працювати і взимку до мінус 15. Раніше ми чистили старим дідівським методом – дротом, а де об’єм труб великий, то самостійно нічого не можна було зробити».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
иван Показати IP 20 Грудня 2013 13:18
і так дивно що не за 5? напевно стидно
Попко Вікторіан Показати IP 20 Грудня 2013 13:31
Та який мільйон?! Нібойсь по чекам пішло цілих два, купили за пів лімона, а решта в карманах чінух осіла!)
Пожежник Показати IP 20 Грудня 2013 15:30
мені здається це простий компресор, який дає більший тиск. Тільки за що 1 млн. грн.???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus