USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У Луцьку ініціюють легалізацію вогнепальної зброї

25 Листопада 2016 17:51
Звернення до парламенту та президента щодо законопроекту, який регулює права громадян на володіння зброєю, вносять на розгляд депутатів міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 25 листопада.

Звернення до Президента України та Верховної Ради щодо врегулювання прав громадян України на зброю розглянули депутати. Відповідну електронну петицію зареєстрував лучанин Роман Будчик і, попри те, що вона не здобула достатньої кількості голосів, під час минулого засідання комісії вирішили напрацювати проект рішення. Автор петиції закликав звернутися до центральної влади з закликом підтримати законопроект № 1135-1 «Про цивільну зброю і боєприпаси».

Голова комісії Микола Федік зауважив, що в державі є хаотичне ставлення до носіння зброї та володіння вогнепальною зброєю, адже окрім складової самозахисту в цьому питанні є корупційна складова. Так, депутат нагадав, що «зараз дуже модно пачками нагороджувати так званою іменною зброєю», яка є саме нарізною короткоствольною зброєю, що видається одразу з дозволом. Закон не передбачає такого дозволу, натомість це регулюється суперечливими підзаконними актами.

З його слів, Міністерство під керівництвом Арсена Авакова видає зброю (пістолети, автомати та раритетну зброю) в довільному порядку, і ця зброя перебуває у хаотичному русі, тому потрібно врегулювати цю сферу. Процес, мовляв, треба узаконити, виключивши корупційну складову.

«Збоченим становищем» він назвав ситуацію, коли злочинці мають зброю, а громадяни, які страждають від злочинців, не мають права володіти зброєю. Таким чином, цивільне населення страждає від злочинів із застосуванням вогнепальної зброї, не маючи шансів захистити себе та родину.

Автор петиції Роман Будчик зауважив, що нині громадянин може використати зброю для самозахисту, але, навіть якщо на людину здійснили напад зі зброєю, з жертви вона перетворюється на вбивцю, якщо застрелить грабіжника. Навіть погрози зловмиснику зброєю вважаються перевищенням меж необхідної самооборони. З його слів, Київська, Львівська, Запорізька, Ірпінська міськради направили такі звернення. Щодо корупції на рівні видачі дозволів на зброю, на його думку, варто доопрацювати закон в частині відповідальності за виданий дозвіл лікарів психоневрологічних та наркодиспансерів.

Члени комісії рекомендували підтримати звернення щодо врегулювання прав громадян на зброю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Сераховичі Показати IP 25 Листопада 2016 17:59
Нарешті всі проблеми вирішили! В краіні мир та благодать .ідеально все і всі працюють в тому числі суди та поліція. тільки замало зброі! Ще запропонуйте всім звільненим за законом савченко видавати зброю БЕЗКОШТОВНО .а за важкі зочини -нагороджувати іменною!
Лавров Показати IP 25 Листопада 2016 18:18
д*біли луцькі
Й йопрст Показати IP 25 Листопада 2016 18:36
Ага+2 літри водкі ,і як Луцьк може рішать такі вапроси Д:олбойоби !!!!!
Й йопрст читай. Показати IP 25 Листопада 2016 22:07
Те,що ти недалекий,видно з твого коментаря,.А,щоб захистити свою сімю я за.
Душман Показати IP 26 Листопада 2016 04:25
коментар було видалено
Сергій Показати IP 15 Грудня 2016 17:01
Не для наших алконавтів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus