USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Аваков не каже, кому подарував 1150 одиниць вогнепальної зброї

13 Листопада 2016 23:30
Арсен Аваков подарував 1150 одиниць вогнепальної зброї і не говорить кому, хоча зобов'язаний.

Про це пише replyua.net.

Так, Роман Донік повідомляє на своїй сторінці в Facebook про те, що Міністерство внутрішніх справ відмовилося надавати ЗМІ публічну інформацію про витрачання бюджетних коштів, що підтвердили суди всіх інстанцій.

28 жовтня МВС остаточно програло судовий процес проти інформаційного агентства «Українські Новини». Предметом спору є відмова МВС надати публічну інформацію відповідно до офіційного запиту ЗМІ, поданого в березні поточного року. Зокрема, інформаційне агентство «Українські Новини» просило міністерство офіційно оголосити про кількість прийнятих МВС України наказів або інших нормативних актів протягом 2015 року та січня-лютого 2016 року про нагородження іменною зброєю, а також про кількість осіб, нагороджених іменною зброєю відповідно до цих документів, їхні імена і прізвища, про кількість одиниць вогнепальної і типів зброї, виданих на підставі цих документів, а також суми витрат, понесених МВС у зв'язку з даруванням цієї зброї, придбаної за рахунок коштів державного бюджету. У МВС відписалися, що така інформація має характер «інформації з обмеженим доступом».

Суди всіх інстанцій підтримали позицію ЗМІ, встановивши, що така інформація не є конфіденційною, службової або інформацією з обмеженим доступом, а відповідно до положень Закону України «Про доступ до публічної інформації» має характер публічної, тому що стосується розпорядження бюджетних коштів, а вірніше - майном, на них набутим. Суд зобов'язав МВС надати інформацію на запит журналістів.

Як повідомляє Донік, всього за вказаний період МВС видало 1150 одиниць вогнепальної зброї, однак накази є тільки по 287 держслужбовцям - всі інші є щасливими володарями «стволів від міністра», інформацію про яких Арсен Аваков не бажає надавати, незважаючи на те, що зобов'язаний це зробити на підставі і норми закону, і рішення суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ну Показати IP 14 Листопада 2016 00:08
і що не знаєте що зробити? Пригадаю максиму Леніна: ШАґ ВПЕРИОД ДВА НАЗАД. Думаю, що камера в якій сидів папередник Ю. Луценко ще незайнята. А так приватно той А-фак-оф вже досить зла наробив як Україні так і українцям.
Клаус Показати IP 14 Листопада 2016 08:28
Чому цьому чінуші дозволено порушувати Закон! Закон один для всіх. На ***
Влодек Показати IP 14 Листопада 2016 09:14
Югік в свій час також роздав чимало стволів. І нормально нині себе почуває. Різниця лише в тому ,що тоді війни не було.
аваков Показати IP 14 Листопада 2016 09:26
єрунда а от полторак роздав раритетні зразки починаючи з Томі-ган,кольт,наган,маузер,зауер те що дісталось советам по ленд-лізу і по репараціям від нациської Германії причом роздавав полезним людям і де НАБУ САК.САМООБОРОНА,АВТОМАЙДАН і т.д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus