USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку хочуть загальноміських навчань з цивільного захисту

20 Лютого 2015 15:15
Неефективною визнали роботу міської влади з інформування населення про поведінку під час терактів та інших надзвичайних ситуацій депутати однієї з комісії міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 20 лютого.

Як зазначив депутат Андрій Осіпов, попри те, що робота із цивільного захисту відбувається на підприємствах міста, 60% лучан – неповнолітні та пенсіонери, тож їх такі навчання не охоплюють.

На його думку, якщо не провести масштабних загальноміських навчань з цивільного захисту, людина, яка жодного разу не спускалася до сховища, зібравши необхідні речі, не зрозуміє, що їй робити у критичні ситуації «з папірця формату А4 у ліфті».

Відтак, він пропонував призначити загальноміські навчання, а також розповсюдити інформаційні листки, які зрозуміло пояснювали б, як діяти у разі терактів, бомбардувань тощо. Також він пропонував створити добровільну пожежну дружину із громадян, які «мають глибші знання з цивільного захисту».

Заступник міського голови Лариса Соколовська зауважила, що учні шкіл проходять навчання з цивільного захисту. Також вона підкреслила, що інформацію про те, як діяти у разі надзвичайних ситуацій, розповсюджувало Управління ДСНС, а не міськрада. Міськрада, своєю чергою, здійснила інвентаризацію укриттів.

ЧИТАТИ ПЕРЕЛІК БОМБОСХОВИЩ У ЛУЦЬКУ

Щодо загальноміських навчань, вона вважає, що у час, коли люди в складній психологічній ситуації, оголошувати під час навчань про те, що відбувається бомбардування, і всім потрібно бігти в укриття, недоцільно. Таким чином, мовляв, ситуація лише загострюватиметься.

ЧИТАТИ ЩЕ: СИСТЕМИ ОПОВІЩЕННЯ: ЧИ ГОТОВИЙ ЛУЦЬК ДО НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

На це Андрій Осіпов відповів, що «немає гіршого, ніж у паніці затоптати іншу людину», а метушиться під час надзвичайних ситуацій, мовляв, той, хто сам нічого не знає.

З його слів, до терактів потрібно бути готовим завжди, адже для терористів вони дієвіші в невеликих спокійних містах, а не в мегаполісах чи прифронтових населених пунктах, де всі звикли до вибухів. Інформаційна робота міськради щодо цивільного захисту з його слів, поки у зародковому стані, а написи «укриття» на будинках нікому не допоможуть.

Проект рішення про окремі заходи з цивільної оборони Луцька у підсумку підтримало лише двоє членів постійної комісії Луцькради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus