USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку – концерт духовної музики: вільних місць не було

1 Червня 2015 20:38
Концерт духовної музики «Сім останніх днів Ісуса» відбувся в кафедральному костелі Святих Петра і Павла в Луцьку.

Захід був запланований у рамках ХІІ музичного фестивалю «Стравінський та Україна». Нагадаємо, фестиваль стартував ще 24 травня. Варто зауважити, що захід уже не вперше відбувається за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк»

Власне, обов’язковою умовою для участі у фестивалі є наявність у програмі творів нашого видатного земляка, яких за одинадцять попередніх фестивалів пролунало більше півсотні – різних виконавців, форм та жанрів. Оскільки творчий доробок Стравінського надзвичайно різноманітний, то на фестивалі традиційно звучать його інструментальні твори для солістів та музичних колективів, музика до опер та балетів і навіть джаз.

Сьогодні ж, 1 червня, Волинська обласна філармонія та академічний камерний оркестр «Кантабіле» запросили лучан на концерт духовної музики «Сім останніх слів Ісуса Христа». У програмі концерту — твори світових і українських класиків: Й. Гайдна, Г-Ф. Генделя, Дж. Перголезі, М. Березовського.

Народний артист України Товій Рівець напередодні анонсував, що програма концерту особлива, адже це музика високих ідеалів, щира, людяна, гуманна, доброзичлива, яка звучатиме вперше в області для широкої аудиторії.

У самому ж костелі, де відбувалося дійство, вільних місць не було. Всі, мов зачаровані, слухали безсмертні твори. А надзвичайна акустика костелу підсилювала містичні відчуття присутності при чомусь неземному.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Прохильниця таланту Показати IP 2 Червня 2015 09:13
Молодці! А Рівець і музикант і керівник від бога!
Юля Показати IP 2 Червня 2015 10:46
Чому не було анонсів? Давно мрію потрапити на концерт духової музики в Луцьку. Але як дізнаватися про подібні заходи?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus