USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Назвали переможців креативних «туристичних» проектів у Луцьку

21 Квітня 2017 17:21
Переможців соціальних проектів туристичного спрямування оголосили 21 квітня у Луцьку.

Конкурс був оголошений 7 березня 2017 року управлінням туризму та промоції міста Луцької міської ради у партнерстві з програмою “Активні громадяни” від Британської Ради в Україні та СГО “Молодіжна платформа”, інформують у відділі інформаційної роботи міської ради.

Загальний бюджет конкурсу складає 200 тис. гривень: 100 тис. грн надає управління туризму та промоції міста Луцької міської ради, 100 тис. грн — Британська Рада в Україні. Бюджет одного проекту складатиме максимум 30 тис. грн.

На адресу організаторів надійшло 77 заявок, з яких відібрали 40 проектів, що найбільш відповідали критеріям конкурсу. Більшість проектів стосувалися проведення фестивалів та культурно-мистецьких заходів, облаштування міського простору, створення цікавих туристичних об’єктів, створення тематичних веб-ресурсів.

Обов’язковою умовою конкурсу було навчання з написання та управління проектами у досвідчених тренерів.

Після презентації всіх проектів конкурсною комісією, до складу якої увійшли представники Луцької міської ради, громадські активісти, представники туристичного бізнесу, обрали переможців.

Начальник управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська зазначила, що така велика кількість проектів свідчить про те, що лучани небайдужі до галузі туризму та подальшого розвитку нашого міста.

Як пише ВолиньPost, переможцями конкурсу стала ініціатива вечірніх театралізованих екскурсій «Романтика і містика Лучеська», пропонована Богданом Климчуком. Підтримку знайшли й «7 відеороликів «Імена Луцька» від Руслани Порицької та «Світло-тіньова мапа Луцька», запропонована Марією Назарчук.

Журі підтримало й ініціативу встановлення дошки, на якій будь-хто охочий зможе висловити думки «Тут був я», запропоновану архітектором Тарасом Пахолюком. Виділять кошти й на лицарський фестиваль «Середньовічний Лучеськ», який проведуть у Луцькому замку влітку.

Реалізують проект Олександри Гусар «Креативна набережна», у рамках якого встановлять рекреаційну зону на березі Стиру, а також фестиваль документального кіно «Lampa doc», який презентував Дмитро Безвербний.

Проект Кирила Ткачова «Луцький шрифт» щодо розробки унікального шрифту міста теж отримав підтримку. Фінальним проектом, який реалізують у межах конкурсу, стане встановлення велопарковок, пропонованих Олександром Струком під назвою «Велоінфраструкура – ключ до розвитку туризму».




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 22 Квітня 2017 09:30
Який туризм в Луцьку, що ви курите, на що тут дивитися на віртуальне управління туризму і їх "європейські" звіти?
той-що-програв Показати IP 22 Квітня 2017 15:51
ну виграли в більшості справді цікаві хороші ідеї. Але вже на етапі "навчання" дуже відчувалось зовсім різне ставлення до різних учасників. Хтось був фаворитом і йому у всьому допомагали й підтримували, а когось чемно відфутболювали. При цьому частина "незалежних інструкторів" несподівано виявилась також членами журі. На жаль, таке враження, що більшість учасників були просто задіяні для "масовки" і гарної звітності.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus