USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку не можуть визначити межі Старого міста

11 Серпня 2017 14:05
В обласному центрі Волині застопорилося обговорення історико-архітектурного опорного плану Старого міста, який являється обов’язковою умовою подальшого затвердження генерального плану міста.

Про це сьогодні, 11 серпня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження розповів заступник міського голови Олександр Рачков.

Раніше повідомлялося, що територія Старого міста простягатиметься від Луцького замку до меморіалу «Вічна слава».

«У нас відбувається зараз обговорення історико-архітектурного опорного плану Старого міста – даний документ являється обов’язковою умовою подальшого затвердження генерального плану міста. Ситуація дещо застопорилася по опорному плану, тому що потрібно з допомогою істориків та спеціалістів по історико-культурній спадщині вирішити питання визначення меж заповідника», - зазначив Олександр Рачков.

Також він звернувся до голови та членів комісії, аби на їхній базі провести засідання щодо обговорення історико-архітектурного опорного плану Старого міста.

«Я просив би голову і членів комісії надати варіант вирішення питання – на базі вашої комісії провести засідання з участю істориків, культурознавців та спеціалістів з охорони культурної спадщини, в тому числі і розробників опорного плану для того, щоб вони допомогли нам, а ви допомогли нам довести архітектурний план до кінця, затвердити його, бо від цього залежить питання існування генерального плану Луцька», - каже заступник міського голови.

Окрім того, він зауважив, що допоки не визначать межі історичних реалій і меж заповідника у Луцьку, ми не зможемо подати на затвердження опорний план, а в подальшому і генеральний план.

«Ми б могли провести це засідання без депутатів, але нам потрібно надати цьому офіціозу, аби скласти якийсь протокол і на його підставі доручити розробнику внести зміни і показники в опорний план для подальшого його затвердження і подання в Міністерство культури», - завершив Рачков.

Голова комісії Андрій Козюра зауважив, що основним завданням є прийняття такого документа, аби в подальшому заповідник міг розвиватися.

Комісія рекомендувала Олександру Рачкову, як профільному заступнику, провести процес збору людей, які будуть задіяні в обговоренні, і тоді буде скликана комісія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus