USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку під мостом ліквідували нічліжку безхатьків

31 Липня 2018 13:44
Під мостом на проспекті Соборності в Луцьку, де облаштувались безхатченки, вирішили навести лад, а заразом і виселити їх звідти.

Скільки у Луцьку людей, які живуть на вулиці, ніхто не знає: ані в муніципальній варті, ані в департаменті соцполітики такої статистики не ведуть. Відомі лишень місця ночівлі, які ці люди самі собі облаштовують, як можуть. Одне з таких – під мостом на проспекті Перемоги - днями ліквідували. йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

«Є зафіксовані звернення, що саме під цей міст безхатьки зносять різні речі: дивани, килими, різне побутове сміття, використані пляшки. Наші інспектори допомогли комунальному підприємству «Луцькспецкомунтранс» вивезти сміття, на яке скаржаться мешканці», - розповідає керівник департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська.

У 2013 році хотіли відкрити центр для бездомних у приміщенні амбулаторії у мікрорайоні Вересневе, але тоді запротестували місцеві жителі, які не захотіли жити по сусідству з безхатьками. Минуло п’ять років, а іншого помешкання, як міст на Перемоги, для безпритульних у Луцьку так і не знайшли. Тепер людям просто нікуди йти.

Журналісти поцікавились у місцевих мешканців, чи заважає їм таке сусідство.

«За останній час це був дійсно розплідник алкоголізму, жили вони тут просто під мостом, розпивали спиртні напої. На скільки я знаю, серед них була людина з відкритою формою туберкульозу. Діти маленькі, це дорога до садків, та шкіл, я досить до цього позитивно відношуся», - каже лучанин, який проживає на цій вулиці.

«Мені особисто вони не заважають. Я живу тут, ходжу кожен день, вони, в принципі, нікого не чіпають. Мені трохи їх шкода, вони цілу зиму тут ночували. Саме ці люди, то вони начебто не буйні, але до них приходять сумнівні компанії, приносять алкоголь. Але цим людям, що живуть в цьому домі, то це велика проблема, бо можуть і у вікно щось кинути», - розповідає інший чоловік.

«Має все бути гарне і чисте. А щодо цих безхатьків, то я думаю, вони все ж таки мають, де жити. А тут вони збираються, гуртуються тільки для того, щоб ритися у цьому смітті. Це взагалі велика антисанітарія», - ділиться одна із місцевих мешканок.

Місць, де бездомні можуть переночувати влітку, у Луцьку немає. Лише взимку, під час морозів, працює центр обліку бездомних громадян при церкві «Фіміам». Однак там лише 12 місць, а прийти у центр можна лише зі свіжими результатами медогляду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Юра Показати IP 31 Липня 2018 14:00
Бомжів викинули на вулицю - ура, справедливість торжествує.
здравомислячий до Юра Показати IP 31 Липня 2018 15:33
По вашому жити під мостом-це жити не на вулиці?Що за БРЭД ви пишите?Вони ж і жили на вулиці під мостом!Ніхто нікуди цих бомжів не висиляв-вони і так жили на вулиці,тільки приїхала грузова машина і забрали їхні речі які бомжі понаприносили собі щоб можна було сидіти і спати вночі,а бомжі так і залишились!
Перемоги до Юра Показати IP 31 Липня 2018 21:17
Вони несуть ЗАГРОЗУ всьому мікрорайону. Крапка. Їх тут НЕ буде.
Сусід Показати IP 31 Липня 2018 14:01
я не політик і не агітую ні за кого..але особисто хочу подякувати Ігорю Поліщуку завдяки якому і вдалось навести хоча б трішки там лад.....тому що зверення на гарячуу лінію муніципальної варти протягом тижня щоденно та гарячу лінію міськради 15-80 недавали жодних результатів...
Лучанин до Сусід Показати IP 31 Липня 2018 14:37
Навести лад - це перш за все виявити причини, чому ці люди опинились на вулиці і влашувати для них хоч якийсь притулок, а не тупо викинути їх з під мосту...
Олена до Лучанин Показати IP 31 Липня 2018 15:08
То що Вас зупиняє? Ідіть і взнавайте! Такі "взнавачі" не раз від них в голову пляшками отримували, або якимось сміттям в спину. І допомогти хотіли, і поговорити, і грозились ...їм плювати: бухач, ср*ч, мат, зловоніє, загроза інфекцій і реальна загроза життю (якщо це м*рло не в дусі).
лучанин до Олена Показати IP 31 Липня 2018 17:21
Типова позиція "суспільно-активних": "а ти що зробив?" Мені це робити не потрібно, для цього є відповідні служби, працівники яких отримують за це зарплату з наших з вами податків. Чи соціальні служби тільки потрібні для віджиму квартир за допомогою "чорних ріелторів"? А просто вигнати не зрозуміло куди - це хіба вирішення проблеми? Проблема ж не зникла... Вона перейшла в інше місце...
Наталка Небайдужа до лучанин Показати IP 31 Липня 2018 18:35
Повністю з Вами згідна!
Олена до лучанин Показати IP 2 Серпня 2018 11:15
Ви певно між рядками читаєте... дивно. Вам пишуть, що з ними неодноразово говорили, просили, потім погрожували...а ви за своє...повиганяли, позабирали, зрада... Елементарним віришенням цієї проблеми була б просто нормальна поведіка цих людей - і, знаєте, ніхто би нікуди їх тоді не виганяв.
Іван до Сусід Показати IP 31 Липня 2018 14:47
Хоч якийсь дах мали, і звідти поперли, то за це дякувати? Коли станете їхнім сусідом, побачу, що ви писатимете, які подяки...
Перемоги до Іван Показати IP 31 Липня 2018 16:48
Ото коли поживеш рік-два з такими "сусідами" - сам автомата візьмеш! І так, за розгін алкопритона треба дякувати! Геть алкоту і заразу з Привокзального району! Розвели заповідник "безхатьків"! Їх жаліти немає чого - мали б клепку в голові - не хляли б сурогат. Крик, мат, чіпляння до перехожих, різанина ще взимку була - того мало, щоб їх позбутися раз і назавжди? Чи дочекаємось давайте чергового вбивства, чи пограбування, чи згвалтування? Кожен, хто з головою товаришує, вважає інакше!
Волинянин до Сусід Показати IP 31 Липня 2018 15:43
Оце так вирішили питання!!!Забрали в людей речі і вивезли!А людей оставили!Звертаюсь до міської влади:ви краще знайдіть якесь приміщення і оприділіть туди цих безхатьків-щоб хоч мали дах над головою!Цим і має займатись міська влада-а не речі забирати!Оце то допомогли бомжам!Ще гірше наробили-забрали одне єдине що в них було-останнє забрали!Оце то домога!Ганьба!
Олена до Волинянин Показати IP 31 Липня 2018 16:41
1. Звертатись у міську владу треба не у коментарях. Адресу, думаю, знайдете в гуглі... 2. Речі у них ніхто не забирав: вивезли обіс*яні та обр*гані крісла, які вони постаскували зі смітників та прибрали сміття, розкидане по всій території "підмостя" тими самими бомжами. 3. Думаю, скоріше за все люди не били би на сполох і виганяли би їх, якби вони були спокійні і не агресивні.
Мудре Житіє Показати IP 31 Липня 2018 14:27
Нарешті!
Лучанин Показати IP 31 Липня 2018 14:33
Оце вирішення питання - всі особисті речі забрати і тупо викинути людей.
Патріот до Лучанин Показати IP 31 Липня 2018 15:36
Ніхто нікуди бомжів не викидав-лише забрали їхні речі!А бомжі інадалі можуть бути під мостом-прсто вже без своїх манатків!
Олена Показати IP 31 Липня 2018 14:47
Вітаю! Жаліються, що нема їм куди піти? Та це брехня повна, реальних безхатьків одиниці, а інші алкаші прибиті. В нас була сусідка, тааак. саме сусідка, вона бухала по чорному: і мала де жити (2к квартира), і родичі благали не бомжувати - а їй пофіг, смердюча і хвора совалась з бомжами. Скінчилось все пєчально... але вона сама вибрала таке життя. А ще один приклад знаю, таксист розповів свою історію: сталася в нього біда, запив, бомжував пару років, а потім отямився, родичі в цьому випадку були наполегливі і допомогли вийти з того стану. Працює, адекватний. Я рада за нього.
ЛУЧАНКА Показати IP 31 Липня 2018 15:05
НА ПРОСПЕКТІ ГРУШЕВСЬКОГО ВЖЕ НАВЕЛИ ПОРЯДОК З БЕЗХАТЬКАМИ. ЗВЕРТАЛИСЬ МЕШКАНЦІ БУДИНКУ І ДО ПОЛІЦІЇ І ДО ДІЛЬНИЧОГО ІНСПЕКТОРА ДО ПОКИ НЕ ВИНЕСЛИ З ПІДВАЛУ ТРУП В НЕДІЛЮ. І ВСЕ ТАК САМО І ЗАЛИШИЛОСЬ. ПІДВАЛ ТАК І НЕ ЗАКРИЛИ. БЕЗХАТЬКО-АЛКАШИ І ДАЛІ ТАМ "ТУСУЮТЬСЯ." І НЕВІДОМО ЩО ЇМ В ГОЛОВУ ЗАЙДЕ, ЧИ КАБЕЛЬ В ЧЕРГОВИЙ РАЗ ВИРІЗАТИ НА ПРОПІЙ ЧИ ЗНОВУ КОГОСЬ НОЖИЧКОМ ШТРИКНУТИ. І В ЖЕК ЗВЕРТАЛИСЬ НА РАХУНОК ЗАКРИТИ ПІДВАЛИ. НІЧОГО НЕ МІНЯЄТЬСЯ. Я ТАКОЖ НЕ ПОЛІТИК АЛЕ МІСЬКА РАДА В КУРСІ І ІГОР ПОЛІЩУК ТАКОЖ. ЦЄ ЙОГО ВИБІРЧИЙ ОКРУГ.
Випадковий глядач Показати IP 31 Липня 2018 16:23
"Повинно бути все гарно і чисто..." - ці слова на фоні фасаду будинку обмальованого графіті звучать прикольно (відео на 2:25 хв.)
лучанин Показати IP 31 Липня 2018 16:40
Цікаво де вони наразі облаштуються? Може в луцькому замку ?
Лучанин Показати IP 31 Липня 2018 19:00
Щойно проходив під мостом.Двоє бомжів на місці,один з них спить просто на асфальті.А скоро осінь... Оце вирішили проблему :-(
Перемоги до Лучанин Показати IP 31 Липня 2018 21:15
І ото завтра, не пізніше, муніципали ще раз заберуть к бісу їхні ящики, які наново притарабанили! Вирішили проблему ЗАНАДТО гуманно! Доля? Фіголя! ДОСИТЬ труїти життя всього району! Хочеш бухати, тр*хатися, матюкатися прилюдно, кидатися на перехожих - вимітайся з Привокзального!
Вячеслав Показати IP 31 Липня 2018 19:06
А яка доля тих бідолах що живуть біля річки напроти мийки що на ківерецькій.Памятаю їх там спасав Аверс .Ім їсти приносили і одежу.Зимою знову будуть про них говорити.
Перемоги Показати IP 31 Липня 2018 21:19
І попрошу всіх бомжелюбців - розрізняйте нарешті РЕАЛЬНИХ обездолених і АЛКАШІВ! Допомагає, кажуть, прийняти правильне рішення.
Лучанин Показати IP 31 Липня 2018 21:50
Ні разу не бачив,щоб ці бомжі кидалися наперехожих людей чи приставали до них.Вони живуть своїм життям.
Перемоги до Лучанин Показати IP 1 Серпня 2018 07:27
Погано дивився,, то в них стабільно, як хильнуть добряче, та й, не зачіпаючи перехожих, вони по повній програмі заважають ЖИТИ мікрорайону! НАВІЩО нам мат, крик, п'яні сварки, сморід від них і їхніх постійно розпалюваних вогнищ під вікнами? "Живуть своїм життям" - це, коли в ЛІСІ хатинку збудували і живуть, тут вони жити ТАК не будуть! Вчора знову почалося знесення мотлоху, ящиків... Привокзальний район - НЕ сміттєзвалище, НЕ алкопритон! Не додушать муніципали - заразу випалять радикально самі жильці.
ау Показати IP 1 Серпня 2018 13:49
Вони є, а нема куди їм подітись. Вивизти їхні речі ( нехай навіть зі сміття) - це не значить що вони зникнуть. Це діагноз. А займатись ними нема у влади грошей.
Ввв Показати IP 1 Серпня 2018 14:55
Вже їх там не раз ганяли, по новій всього понаносять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus