USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку показали паломницький Озденіжський шлях

11 Листопада 2014 11:00
В обласному центрі показали художню фотовиставку, що демонструє паломницький шлях волинських вірян до одного із стародавніх храмів.

Експозиція відбулася сьогодні, 11 листопада, у рамках V науково-практичної конференції «Історія та сучасність православ’я на Волині». Автором виставки світлин став волинський фотохудожник Віктор Чухрай.

З його розповідей, чотири роки тому група ентузіастів вирішила відтворити пішу паломницьку ходу з Луцька до села Озденіж на храмове свято, що у народі іменують Десятуха. Такі дійства традиційно відбувалися на території Волині із давнини до 60-70-х років 20-го століття. Паломники йшли не тільки із Луцька, а й з навколишніх сіл та міст по старому Озденіжському шляху до унікальної церкви-ротонди.

«Старі люди пам’ятають ці події минувшини. Цікаві враження закарбувалися й в пам’яті Сергія Беня, який у дитинстві неодноразово бував тут із тіткою. Йому, як і більшості односельчанам, Десятуха запам’яталася не лише багатолюдним паломництвом до храму, але й гамірним ярмарком, щедрими почастунками, подарунками, піднесеним урочистим настроєм», - розповів автор.

З його слів, творчий проект «Відтворення Озденіжського шляху» відбувався протягом трьох років. Тож, своєрідним підсумком проекту є паломництво 2014 року із фотовиставкою, присвяченою усім, хто брав участь у цих подіях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus