USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку розвиватимуть літературний менеджмент

26 Серпня 2015 14:05
Навесні 2015 року Міжнародною літературною корпорацією MERIDIAN CZERNOWITZ був реалізований тур українського письменника і перекладача Сергія Жадана 33-ма містами України.

До списку увійшли всі обласні центри, а також шість прифронтових міст, повідомляють «Хроніки Любарта» з посиланням на організаторів.

Проект став надзвичайно успішним з організаційної, іміджевої та медійної точки зору. В усіх містах глядачі цікавилися, хто і коли приїде наступного разу.

У результаті виконаного проекту в команди MERIDIAN CZERNOWITZ, Сергія Жадана та співорганізаторів туру на місцях виникла ідея створити «мережу» українських громадських організацій, яка б задовольнила згаданий запит.

Отже, проект охопить всю територію України та матиме представників у 30-ти містах. Співорганізатори «мережі» займатимуться менеджментом літературно-дискусійних просвітницьких платформ у своїх регіонах.

До «мережі» увійшли такі міста: Харків, Полтава, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Кіровоград, Черкаси, Ужгород, Івано-Франківськ, Львів, Рівне, Луцьк, Тернопіль, Київ, Житомир, Вінниця, Хмельницький, Чернівці, Маріуполь, Краматорськ, Херсон, Миколаїв, Одеса, Ізмаїл, Слов’янськ, Сєвєродонецьк, Кременчук, Ніжин, Мелітополь.

Список партнерів буде поповнюватися.

«У сьогоднішній Україні існує хай і недержавна, «неофіційна», проте часами надзвичайно ефективна мережа літературного менеджменту. Створили її ті, хто любить літературу й готовий займатися її промоцією – кожен у своєму місті, кожен так, як вважає це за доцільне. Саме ці люди фактично перебрали на себе функції державних «культурницьких» структур. Тому питання їхнього об'єднання та загального координування було лише питанням часу. Час, очевидно, прийшов – нам усім потрібно об’єднуватись, у нас у всіх попереду багато роботи», - зазначив Сергій Жадан.

Початок реалізації проекту: листопад 2015 року. Упродовж першого календарного року планують організувати вісім турів містами «мережі» за участю письменників, з якими постійно співпрацюють. Серед них: Сергій Жадан, Тарас Прохасько, Юрій Іздрик, Ірена Карпа, Андрій Любка, Дмитро Лазуткін, Катерина Бабкіна та інші.

Формат заходів – дві події у кожному місті. Це:

1) прес-конференція для регіональних ЗМІ;

2) літературно-дискусійний вечір.

Першим кроком у реалізації задуму стане збір учасників «мережі», які є співорганізаторами проекту на місцях, 5-6 вересня 2015 року в Чернівцях під час VI Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ. У рамках цього заходу 5 вересня о 15:00 у Літературному целанівському центрі (вул. О. Кобилянської, 51) відбудеться тренінг «Із комунікацій для мережевих структур», який проведе PR-координатор Міжнародного фонду «Відродження» Радослава Чекмишева.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus