USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку стартував ІІІ Міжнародний молодіжний форум-2015

15 Вересня 2015 11:00
До Луцька з’їхалась активна молодь з усіх куточків України. Так, сьогодні, 15 вересня у обласному центрі Волині стартував третій Міжнародний молодіжний форум.

Захід відбувається на 2 поверсі Волинського музично-драматичний театру.

Аби здобути безцінний багаж нових знань, а також знайти нових цікавих друзів, до Луцька прибуло 50 учасників з різних міст та регіонів країни.

Як повідомив співорганізатор дійства, громадський активіст Володимир Бут-Гусаїм, під час форуму відбудеться презентація тих програм, що у перспективі принесуть чи не найбільшу користь області: «Першочергово, заступник Міністра Молоді та Спорту України Сергій Митрофанський розповість про кардинальні зміни у молодіжній політиці України.

По-друге, це програма для молоді «Active Citizens» («Активні громадяни») від Британської ради, яка навчить молодих лідей бути активними та вигравати міні-гранти. Третє – це програма «Молодіжний працівник». Річ у тім, що майже в кожній установі є функція співпраці з громадськими організаціями.

Але не кожна установа знає, як працювати, що робити і як взаємодіяти з молоддю. Ті, хто проходитимуть цю програму, отримають сертифікати державного зразка, а це – майже як друга вища освіта. Й наостанок відбудеться презентація молодіжного центру Волині та створення мережі молодіжних центрів в Україні та «зробимо Україну чистою», - зазначив активіст.
Своєю чергою, засновник дійства Захар Ткачук наголосив, що насправді в Україні є багато серйозних і хороші програм для молоді, але не кожен про них знає.
«Використати для свого розвитку і життя ці програми можливо лише за умови детального ознайомлення з ними», - зауважив організатор.

Як уже повідомлялось раніше, одним із важливих гостей форуму став заступник міністра молоді та спорту України Сергій Митрофанський:

«Маю за велике щастя бути серед вас. Так сталося в «молодій політиці» країни, що законодавство постійно ставить межі, які стримують розвиток молодої людини. Й ініціатива молоді в цьому полі губиться. Саме тому я презентую нову реформу, що буде скерована на підтримку ініціативи молодих людей. Молодіжна політика робиться не в Києві, а в регіонах держави. Так як і молоді лідери. Вони нині тут у залі, а не десь в столиці», - наголосив посадовець.
Також він подякував тим активістам, які відають власний час і резерви, аби покращити молодіжну політику на Всеукраїнському рівні.

«Найстрашніше в наш час - це байдужість і пасивність. Я впевнений, що після сьогоднішнього семінару ви заберете цілий багаж знань, який використаєте на благо нашої держави», - резюмував чиновник.

Слово надали й заступнику голови Волинської обласної адміністрації Світлана Мишковець:

«Безперечно немає меж вашим ініціативам і, можливо, деякі сприймаються владою скептично. Але більшість ми все ж підтримуємо. Чому? Бо коли молодість, запал та креативність поєднується з досвідом, це дає гарний поштовх до розвитку. Ми не сваримось з нашими громадськими організаціями, хоча спочатку були «притирочки». Але ми розуміємо, що на будь-які ініціативи треба кошти», - звернулась посадовець до учасників заходу.
Окрім цього вона акцентувала, що на сьогоднішній день вакантною є посада заступника начальник відділу молодіжної політики області.

«Тому будь-хто із молодих людей може прийти і надати документи на розгляд. Саме тому теоретично обійняти обійняти чиновницьку посаду може кожен», - сказала Мишковець.

Тим часом після урочистої частини стартувала практична. Зокрема, заступник Міністра Молоді та Спорту України Сергій Митрофанський презентував дорожню карту реформ молодіжної політики України.

«Я була на різних форумах. Насамперед від форуму хочу отримати моральне задоволення, знання, послухати відомих політиків. Може розкажуть щось нове», - розповіла одна із учасників форуму, гостя із Івано-Франківська Каріна Шлоссер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрій Показати IP 15 Вересня 2015 12:28
Бла-бла-бла-бла... Чим би дитина не бавилась аби не плакала... Коли це такі зібрання мали вплив на чиновників - несмішіть... Можна подумати Мишковець їх думку візьме до уваги!!!!
дорн Показати IP 15 Вересня 2015 23:56
це все фігня!! що володя що захар..норм пацани..але нічього толком не зробили!!! бут-гусаїм...чоловіче ти катував на майдані башкалєнка!!(ні защо! просто людина робила свій бізнес і мусила мати спілку з СІМ єю яників) а що ти реально зробив що б покращити життя українців-волинян-лучан????...морозиво)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus