USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку відкрили другий в Україні Центр слуху і мови

12 Жовтня 2017 16:50
Перший на Волині і другий в Україні Центр слуху і мови відкрили у Луцьку на базі Волинської обласної клінічної лікарні. Участь у його відкритті взяв вчений зі світовим іменем професор Генрік Скаржинський, який очолює Інститут фізіології та патології слуху у Польщі, пише газета «День».

Він першим у Польщі у 1992 році розробив та впровадив інноваційну програму лікування цілковитої глухоти за допомогою "равликових" імплантантів, у 1999 році – новітню у світовому вимірі загальнодоступну програму перевірки слуху, мови і зору через Інтернет. Професор є першим у світі автором, який у 2002 році винайшов та впровадив технологію лікування часткової глухоти у дорослих, а у 2004 – провів першу у світі операцію у немовляти з подібною хворобою. Він регулярно проводить лекції для українських лікарів в Україні, приймає їх на стажування, ділиться досвідом.

Волинський центр слуху і мови став філіалом Інституту фізіології та патології слуху, його директор - отоларинголог Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Щурук розказує, що співпраця з польськими колегами – уже багаторічна.Адже проблема втрати слуху актуальна і для України.

Порушення слуху та мовлення стає значною проблемою не тільки для тих, хто ними страждає, але й для членів їхніх сімей, родичів, близьких, колег по роботі. Олександр Щурук походить з відомої на Волині лікарської родини. Його батько Зіновій Степанович Щурук – заслужений лікар України, має багато новаторських розробок в отоларингології, нині ЛОР-відділення Волинської обласної клінічної лікарні очолює його старший син Георгій. В останні 30 років у цьому відділенні проводяться складні мікрохірургічні операції на середньому вусі. Володіння технікою таких операцій – основа для проведення хірургічного етапу кохлеарної імплантації.

Центр слуху і мови відкрито на базі Волинської обласної клінічної лікарні, головний лікар якої - Іван Миколайович Сидор – підтримує усі новітні технології. Участь у відкритті Центру взяв голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, опісля відбулася наукова конференція, в якій взяли участь українські та польські лікарі.

Наталія МАЛІМОН
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus