USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відкрили пам’ятний знак з нагоди 500-річчя Реформації

26 Жовтня 2017 16:53
Пам’ятний знак з нагоди 500-річчя Реформації відкрили на території кірхи євангельських християн-баптистів «Дім Євангелія» у Луцьку.

Урочисте відкриття відбулося 26 жовтня у рамках міжнародної науково-практичної конференції «Реформація та поширення протестантизму на Волині».

Варто зазначити, що конференція організована Луцьким національним технічним університетом та Волинським обласним міжконфесійним оргкомітетом з відзначення 500-річчя Реформації за підтримки Волинської ОДА та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Як розповів Голова Волинського об’єднання церков Євангельських християн-баптистів Ярослав Троць, сьогодні відбувається важлива подія – відкриття пам’ятного знаку з нагоди 500-річчя Реформації.
«500-річчя Реформації святкується по причині указу нашого президента. На пам’ятному знаці написані п’ять принципів Реформації, які перевернули мислення, цінності, поведінку людей. Хотілося, щоб цей пам’ятний знак був надбанням молодого покоління, аби воно могло бачити ці 5 принципів та дотримувалося їх. Це ще одна сходинка в мисленні нашого народу. Хочу подякувати міській владі та Луцькому національному технічному університету за співучасть у встановленні знаку та проведенні конференції. Автором цього знаку є дизайнер Віталій Юрченко», - зазначив Ярослав Троць.

За словами організатора конференції, кандидата історичних наук, доцента Луцького національного технічного університету Михайла Костюка, спорудження пам'ятного знаку – це велика подія для Луцька, адже він може стати ще одним туристичним об’єктом.
«Ми знаходимося за кілька днів до вагомої події в історії світової цивілізації – 500-річчя Реформації. Готуючись до конференції разом з міжконфесійним комітетом з відзначення 500-річчя Реформації, ми прийшли до думки, що така подія варта того, аби увіковічнити її – так виникла ідея спорудження пам’ятного знаку. Спорудження пам’ятного знаку – це велика подія для нашого міста та регіону, яка засвідчує, що протестантизм та протестантські общини є рівноправними і вони відіграють велику роль у всіх сферах. Думаю, відсьогодні наше місто поповниться ще одним туристичним об’єктом», - розповів Михайло Костюк.

Своєю чергою, заступник міського голови Костянтин Петрочук привітав всіх присутніх від міської ради.
«Цьогоріч ми відзначаємо 500-річчя Реформації. Міська рада старалася долучатися та допомагати у проведенні різних заходів. Хочеться подякувати офісу R-500 на Волині, який доклав максимум зусиль, щоб ця дата була відзначена. Відкриття пам’ятного знаку є завершенням заходів, тому ми не могли не взяти участь у цьому, бо теж вважаємо, що ця подія є визначною. Тому вітаю всіх з цією датою», - зазначив Костянтин Петрочук.

Опісля привітальних слів представники протестантських церков розв’язали стрічку та відкрили пам’ятний знак з нагоди 500-річчя Реформації. На пам’ятному знаку написані п’ять принципів Реформації: Тільки Писання, Тільки Благодать, Тільки Віра, Тільки Христос, Тільки Богу Слава.
Насамкінець всі присутні зробили спільну світлину біля щойно відкритого пам’ятного знаку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus