USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку відкрили оновлену стелу Героїв Радянського Союзу

5 Травня 2016 13:16
Стелу Героїв Радянського Союзу перенесли із зони будівництва багатоповерхівки у Луцьку. Вже в новому вигляді її презентували у військовому музеї.

Урочисте відкриття оновленої стели відбулося сьогодні, 5-го травня, у регіональному музеї українського війська та військової техніки в Луцьку.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що ця споруда потрапила в зону будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з офісами ЖК «Центральний», забудовником якого є ТзОВ «Волиньбудіндустрія». До слова, у цьому ж таки будинку придбав дві двокімнатні квартири народний депутат Ігор Лапін. У листопаді минулого року стелу Героям Радянського Союзу почали розбирати, однак згодом усе повернули на місце. Втім, луцька влада таки дала дозвіл на знесення стели.

Зваживши на те, що пам’ятка історії була із залізобетонними елементами, то її не змогли повністю демонтувати без пошкоджень та перенести в музей у первинному вигляді. Відповідно, зняли лише таблички із надписами Героїв та дві кам’яні плити із зірками.

На урочисте відкриття прийшли як ветерани, так і школярі, духівники прочитали спільну молитву.

«У ці дні ми згадуємо тих, хто відійшов у вічність. Зокрема тих, хто віддав своє життя за нас. Тому давайте разом помолимося за тих, хто віддав свої життя за свою Батьківщину під час Другої світової війни і сьогодні», - звернувся до присутніх голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук.
Те, що стелу після знесення відновили, вважає голова Волинської обласної організації ветеранів Олександр Булавін, є проявом патріотизму.

«Сьогодні ми бачимо, що життя стели відновили. І це - урок патріотизму. На жаль, у нас є послаблення патріотичного виховання в області, втім, пам’ять про Героїв повинна вести нас до славного та щасливого майбутнього. Адже, якщо не буде пам’яті, то не буде міцної держави», - наголосив ветеран.
Зауважимо, що оновлену пам’ятку встановили поблизу танка Т-34, який був у боях під час Другої світової війни. Вона стоїть вздовж паркану музею біля вулиці Шопена та займає площу приблизно 6 метрів на 2 метри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Клава Показати IP 5 Травня 2016 13:25
А що заважало встановти ії на меморіалі Вічної слави 1941-45 р.р., знайшли розумники ій місце біля купи металобрухту часів розвинутого соцїалізьму... Ніколи не думала що таке може трапиться у Луцьку. де завжди шанували військову прфесію захисника вітчизни якою би вона не була ... Ганьба !!!
Ковель до Клава Показати IP 5 Травня 2016 14:38
Клава іди опохмелись!
Питання про це розглядалось, але Меморіал - пам'ятка загальнодержавного значення, а ця Стела - усього лише місцевого. В результаті чого з Києва прийшла вказівка приймати рішення щодо неї на рівні міськради, на чому місцеві "декомунізатори" і зіграли.
Знак Героям. до Клава Показати IP 5 Травня 2016 17:00
Я радий,що знаходжусь у музеї. Слово МУЗЕЙ походить від слова МУЗА-оспівуввання. На тому місці де я стояв, на мене звертали увагу тільки громадяни ментальності часу мого встановлення. Люди проходили повз мене не звертаючи увагу на бетонну міць споруди. Сьогодні мене у музеї освятили священники і оспівував хор ветеранів. Я знаходжуся під захистом военної техніки і Українського війська. На тому місці де я був до цього, люди рептильного мислення знущались надімною. Руйнували надписи, обливали брудом. Вони це робили під час темряви. коли мислячі підкорковим - людським місленням люди спали, готуючись до творчості у наступному дні. Дивлячись на мої рани,нанесені рептиліями, люди- підкоркового мислення починали включати злобу на руйнівників,тоб-то рептильне мислення. Таким чином,я став самогоною стелою зла у моїх ненависників до мене і самогоною стелою зла у моїх прихильників до руйнівників. Зараз мене цивілізовано, спираючись на закон про декомунізмацію простору на вул. Шопена, перемістили у місце - музей, де єкскурсоводи, які будуть розповідати біля мене про Героїв, які звільняли Волинь, у роки на прикінці Другої світової війни. Маленькі і дорослі,дівчатка і хлопчики, юнаки і юнатки їх батьки за допомогою єкскурсоводів будуть заповнювати свій місковий простір інформацією про Героїв Радянського Союзу і поширювати його мовно серед своїх друзів і знайомих А єкскурсантів за рік у цьому міжрігіональному музеї проходит пбіля 20 тисят.
Ветеран Показати IP 5 Травня 2016 13:41
А закон про декомунізаціі відмінили.брехуни
Анонім Показати IP 5 Травня 2016 13:58
Є чим гордитись ! Спочатку в угоду брехливим баригам і ненажерливим керівникам міста, надругались над памяткою, потоптались на "кістках" а тепер вони радіють, памятку вони відновили, херої. Прийде час і на ваших кістках зроблять те саме.
Ковель Показати IP 5 Травня 2016 14:37
правильно зробили на свалку історії
Ковелю від Луцька до Ковель Показати IP 5 Травня 2016 15:16
А подумати , що через деякій час так само знесуть нащадки пам'ятники Небесній Сотні і іже з нею? Подобається?А ви ж самі вчите нащадків так вільно і легко розправлятися з неугодною історією. ПЕреписали, викинули на свалку ...Те саме отримаєте у відповідь, потрібно лише трішечки зачекати.
Ковель до Ковелю від Луцька Показати IP 5 Травня 2016 16:09
То що вам вдолблювали в голову 70 років то ви це називаете історіею?
Руслан до Ковель Показати IP 6 Травня 2016 10:32
О боже, яке ж ти дурне.
ЯІЛ до Ковель Показати IP 6 Травня 2016 14:39
ти д*біл,чи притворяєшся..?
стоп Показати IP 5 Травня 2016 15:03
скоро ці партійці продадуть і музей
Вам Показати IP 5 Травня 2016 15:12
Клавам і ін. ніяк не догодиш. Самі то, що зробили корисного?
пам'ять Показати IP 5 Травня 2016 15:21
З таким "підходом" - Романюка з Гунчиком на смітник історії!!!
До Ковель Показати IP 5 Травня 2016 15:24
Такі як ти перетворили країну в "свалку" і правильно сказано що країна точніше влада яка не пам'ятає і перекручує минуле, немає майбутнього і це вже відбувається. А колись розрушену стелу вдячні люди відновлять як потрібно на Меморіалі Слави, викинувши звідти бандерівські знаки.
Ковель до До Ковель Показати IP 5 Травня 2016 16:14
Іди дивись парад победы в москві комуняка
Лучанин Показати IP 5 Травня 2016 15:28
Коли починалось там будівництво, то на паспорті об"єкту писало, що це гуртожитки одного із луцьких вишів, щось типу "України" Яка дивна метаморфоза
яяя до Лучанин Показати IP 5 Травня 2016 16:40
А я думала мені одній привиділось, що це мав бути гуртожиток! А Лапін - "молодець"!!!!
ЛУЧАНИН Показати IP 5 Травня 2016 15:55
Оце-так стеллу перенесли!?!Візьміть і порівняйте:яка стелла була раніше і якою вона є зараз в музеї.Раніше була в мраморі,граніті,а тепер на трубах таблички героїв вісять!!!Раньше на віду у всіх була,а тепер сховали від людей в музей!Це наруга і неповага до героїв-захисників Вітчизни-Батькивщини!
Правда до ЛУЧАНИН Показати IP 5 Травня 2016 17:03
Підтримую Клаву і Лучанина. Історія завжди повинна бути правдивою, а не перекрученою, на угоду тій, чи іншій політичній силі. Лапін - це тимчасове явище, сьогодні є, а завтра ...
бєлка Показати IP 5 Травня 2016 17:28
ідіь уже нх зі своєю війною, липовими вєтєранами та ішою совковою хньою. за\бали вже.
ЯІЛ до бєлка Показати IP 6 Травня 2016 14:44
белка,в тебе-БЄЛКА...
ВОВК Показати IP 5 Травня 2016 21:45
,бидло невдячне за 5 коп. все продадуть і виправдання придумають. На місці ветеранів заїхав би по пиці баранам що надругалися над пам яттю Героїв. Скоти місце вам не в ЄВРОПІ А В ДУП-.
а ковель Показати IP 5 Травня 2016 21:50
напевно марить тим як цигарок до трусів напхати та до польщі
коля Показати IP 6 Травня 2016 11:20
все правильно зробили. і злобні коментарі прихильників совєцького союзу та його героїв - тому підтвердження. ті герої свої звання отримали переважно у 1965 році, коли партноменклатура вирішила святкувати двадцятиріччя перемоги, а не під час самої війни. так що все правильно. і ту частину меморіалу, яка славить енкаведистів та партійців, теж давно пора на смітник. там тим "героям" місце. цікаво, якщо через десять років на чергове відкриття теж приходитимуть "ветерани", то скільки їм буде? 100 років мінімум? я так розумію, що 90 відсотків присутніх ветеранів - це ветерани НКВД-КГБ. але поступ є: вже й священик УПЦ МП не вживає "Велика вітчизняна", а таки Друга світова. духовна влада комуняк-русского міра валиться на очах. тому й піняться їхні прихильники. Як співав Петриненко: У кожного своє уявлення мети. Собакам треба гавкати, а каравану – йти".
Ковелю і Колі Показати IP 6 Травня 2016 13:26
Чомусь стало ніяково, що я проживаю в Ковелі, і якесь прибите недоношене називається ніком "Ковель". А ти, Колю, що корисного за свої роки зробив для країни? Скурив "Буквар" в шкільному туалеті, випив бочку пива в "Кораблику", зносив десяток штанів, протринькав десяток бабусиних пенсій? То де ж твоє місце?
Cеконд Хенд до Ковелю і Колі Показати IP 6 Травня 2016 16:20
"Герої" - героями, але на стелі тій імена тих, хто загинув під час визволення Луцька і чиїми іменами названі вулиці міста. Тому ваш гнівний коментар недоречний, хоч я глибоко поділяю вашу позицію щодо "липових" героїв
до "Коля" Показати IP 6 Травня 2016 14:01
Я б на вашому місці не робив би таких далеких прогнозів - на 10 років, ще під великим сумнівом де буде нинішня влада через рік-півтори, тому що кожному неупередженому українцю вже видно що ваш караван іде прямісінько у прірву.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus