USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відповіли на петицію щодо заборони забудови Журавлиного болота

18 Листопада 2016 14:47
У міськраді обіцяють доопрацювати детальний план ділянки поблизу входу у центральний парк. Обурення лучан викликав проект будівництва на цій ділянці чотирнадцятиповерхівок.

Нагадаємо, що на ділянці поблизу входу до Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки планували побудувати дві чотирнадцятиповерхівки. Обурені цією ініціативою містяни зареєстрували електронну петицію щодо заборони забудови цієї ділянки (Журавлиного болота). Як зауважували краєзнавці та фахівці у галузі архітектури, у разі втілення проекту в життя, верхні поверхи багатоповерхівок були б на одному рівні з лавками поблизу фонтану по проспекту Волі.

Цей проект, разом із планом будівництва багатоповерхівок у сквері навпроти гімназії №4, розкритикували під час засідання круглого столу «Сучасний образ історичного Луцька: проблеми і перспективи».

Оскільки петиція набрала більше, ніж достатньо голосів, про її внесення на розгляд повідомила директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як.


Сьогодні, 18 листопада, опублікували відповідь на петицію, у якій йдеться про те, що детальний план вирішили доопрацювати.

«Відповідно до рішення міської ради від 31.03.2014 № 57/30 «Про затвердження плану зонування міста Луцька» управлінню містобудування та архітектури разом з управлінням капітального будівництва було доручено організувати розробку детального плану району вулиць Глушець-Паркова.

Цей детальний план розроблено Волинською філією ДП УДНДІПМ «Діпромісто» ім. Ю.М. Білоконя, який було винесено на розгляд архітектурно-містобудівної ради.

Відповідно до протоколу №4 від 25.10.2016 року засідання ради вирішено доопрацювати даний детальний план із врахуванням зауважень та будівельних норм і правил, та повторно винести на розгляд архітектурно-містобудівної ради.

Інформація щодо проекту детального плану району вулиці Глушець – Паркова буде розміщена на сайті міської ради в розділі «Оголошення» та в приміщенні Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку», - йдеться у відповіді на петицію, що здобула підтримку 355 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучани Показати IP 18 Листопада 2016 15:18
То вже переходить всі межі !Сама шо не є корупційна оборудка. Грубе порушення генплану. Шибу, який то зробив - до відповідальності. Громада будувати не дозволить!
Луцьк Показати IP 18 Листопада 2016 16:20
Яке доопрацювати? Петиція була проти забудови. Заборонити будувати і все. Хай будують на околицях Луцька або в інших нецентральних районах, де є якісь пустирі, вільні території та таким чином розбудувують місто. А церкви геть наглі стали. При Янику успішно функціонував та крутив все що хотів Московський патріархат, при теперішніх - те саме тільки Київський патріархат. Бізнесмени!!!!!!!!!Нічого не міняється: тільки свині інші біля корита стали. Пороздають ділянок церквам - ті побудують "церковні кіоски" (бо храмом це важко назвати) і захапають територію для втілення своїх бізнес-планів. Хай хоча би хтось побудував церкву, які будували в попередніх віках: дійсно величні, гарні (по типу Софії, Золотовеохого в Києві і т.д.).
тверезий лучанин Показати IP 18 Листопада 2016 17:41
Потрібна детальна перевірка доходів тих хто будує: хто прізвище, бізнес, декарації..... лишить в спакої тих архітекторів, беріться за жирних котів та їх піарщиків депутатів і кришу прокурорів.
Анонім Показати IP 18 Листопада 2016 20:00
Хай краще далі заростає те болото,а де ви всі були коли там озеро стояло і на базар пройти не можна було,а на рахунок обмежень будівництва там все по нормах скоріше за все і земля виділена під будівництво вже давно
до Аноніма Показати IP 18 Листопада 2016 20:16
Це ви напевно кажете про 70-80і роки на рахунок болота та озера? Бо я вже 30 років нормально ходжу тудою і все нормально (ні болота, ні озера). Якби земля під будівництво була виділена давно, то в же б давно і побудували. Це наші чинуші та приближені до них вирішили подеребанити земельку в центрі міста. Так скоро дійде і до самого парку. Для чого забудовувати паркову частину міста? Хай буде в центрі місцина, щоб можна було з малою дитиною вийти погуляти, в т.ч. і біля фонтанів. Невже інших місць немає для будівництва в Луцьку? Купа. Просто комусь хочеться в центрі, щоб більше зрубити за квадратний метр.
Анонім Показати IP 18 Листопада 2016 20:55
Правильно "свідомі лучани" нехай Луцьк і далі буде колгоспом, з заростями і сільськіми хатами в центріцентрі міста. Можливо і 14 поверхів не надто впишуться але будинкі в стилі будинку на яровиці стали б окрасою на місці того захалусття.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus