USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відзначили юних «айтішників»

28 Грудня 2014 09:30
Нагородження переможців шкільної олімпіади «За ІТ - майбутнє», організатором якої стала комп’ютерна академія «ШАГ», відбулось 27 грудня.

Як розповіла директор Волинської Філії Комп'ютерної Академії «ШАГ» Інна Кондратюк, головною метою такого роду змагань серед школярів є популяризація інформаційних технологій в регіоні, а також перспективність навчання у цій галузі. З її слів, на нині ця сфера у світі розвивається дуже активно, а тому існує потреба у кваліфікованих кадрах. Адже, згідно з даними звіту Єврокомісії за 2013 рік, світовий ІТ-ринок потребуватиме близько 900 тисяч кваліфікованих працівників до кінця 2015 року. Зі слів пані Інни, не пасе задніх в цій сфері і Україна, де ринок ІТ-фрілансу розвивається у 5 разів швидше, ніж у світі загалом.
Директор Волинської Філії Комп`ютерної Академії ШАГ Інна Кондратюк
Директор Волинської Філії Комп`ютерної Академії ШАГ Інна Кондратюк
«Саме тому ми хочемо через олімпіади та інші активні заходи популяризувати цю освіту (ІТ-освіту, - авт.). Техногенний розвиток не зупинити, і ми хочемо бути потрібними своєму місту, своїй області і своїй країні та займатись цікавою, потрібною справою», - розповідає про діяльність академії, де нині проходять навчання близько 300 учнів, пані Інна.
Олімпіаду серед школярів 8-9 та 10-11 класів організовували у Луцьку та Нововолинську. Серед планів комп’ютерної академії «ШАГ» на наступний рік - провести схожі змагання у інших районах Волині, а також обласну олімпіада, на якій мірятимуться знаннями призери районних етапів.

Переможцям олімпіад вручили грамоти, комп’ютерні аксесуари і ліцензійне програмне забезпечення для ПК.
Проте, на думку Інни Кондратюк, найціннішим в плані користі подарунком є безкоштовні професійні курси з вивчення графічного редактора AdobePhotoshop.

Отож, згідно з результатами першості Луцька, переможцями стали:

8-9 класи

• І місце: Анастасія Горожанінова (школа №9).

• ІІ місце: Владислав Нагурнік (гімназія №14).

• ІІІ місце: Марина Козуб (школа №9).

10-11 класи

• І місце: Антон Кирилюк (школа №22)

• ІІ місце: Вікторія Яков’юк (школа №22)

• ІІІ місце: Едуард Романюк (школа №9)


У Нововолинську перемогу у своїй віковій категорії здобули:

8-9 класи

• І місце Орест Новак (школа №6)

• ІІ місце Владислав Ципящук (школа №6)

• ІІІ місце Дмитро Мотика (школа №3)

10-11 класи

• І місце Владислав Тарасюк (школа №1)

• ІІ місце Юрій Кожуховський (школа №6)

• ІІІ місце Владислав Дорощук (школа №1)



Як розповів учень школи №1 Нововолинська Влад Тарасюк, який здобув першість у своїй категорії, особливих труднощів з виконанням завдань в нього не виникло. Юнак активно цікавиться сферою ІТ і вже вирішив для себе, що пов’яже з нею своє майбутнє життя. Проте нарікає на досить низький рівень викладання інформатики в рамках шкільної програми і зазначає, що окремі необхідні знання доводиться здобувати самотужки.
Переможець серед 10-11 класів Нововолинська Владислав Тарасюк
Переможець серед 10-11 класів Нововолинська Владислав Тарасюк
Цю думку поділяє і його батько, Олег Тарасюк. Чоловік каже, попри те, що син «знайомий» з комп’ютером з двох років і цікавиться комп’ютерними технологіями, до професійного рівня йому ще «рости і рости». Батько переможця олімпіади розповідає, що він сам опосередковано пов’язаний з комп’ютеризацією, а також працював програмістом в дев’яності роки. В своїх починаннях він цілком підтримує Владислава та мотивує до подальшого навчання.

На думку Олега Тарасюка, Україна суттєво відстає в аспекті автоматизації виробництва і комп’ютеризації від Естонії. Проте, зазначає, що серед підприємств ІТ-галузі цієї країни є чимало таких, де більшість програмістів – саме українці. Чоловік впевнений, що Україна має суттєвий потенціал в сфері інформаційних технологій і те, як вона його реалізує залежить і від професіоналів галузі і від влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ольга Показати IP 16 Січня 2015 14:31
В мене син вчиться в цій Академії, дуже задоволена. Дизайном навіть хоче займатися.
Назар Показати IP 26 Січня 2015 11:16
Подобаєтся вичится. Фотошоп дуже полюбив
димочка Показати IP 7 Березня 2015 22:35
Хвалять цю контору!але дорого

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus