USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку вшанували пам'ять Героя-айдарівця

17 Серпня 2016 21:01
Героя-айдарівця Сергія Климчука, який загинув два роки тому в АТО, вшанували у Луцьку.

Про це повідомляє «Волинська правда».

«Але більше любив Україну…», - під такою назвою відбувся сьогодні, 17 серпня, у Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки вечір-спогад про загиблого Героя-айдарівця, козака, правозахисника та читача цієї книгарні Сергія Климчука.

Два роки тому, 17 серпня 2014 року, старший сержант 24 батальйону територіальної оборони «Айдар» Сергій Климчук загинув від осколкового поранення в голову біля села Хрящувата Луганської області. Трагедія трапилася як раз у той момент, коли він виносив пораненого побратима під час мінометного обстрілу. Відспівування загиблого у зоні АТО бійця батальйону «Айдар» Сергія Климчука відбулося 24 серпня у Свято-Троїцькому соборі у Луцьку.

Варто зауважити, що Сергій Климчук був активним учасником Козацького стрілецького братства, а маючи юридичну освіту, був правозахисником, який докладав зусиль, зокрема, і для того, щоб протидіяти суддівській корупції.

Спогадами про Сергія Климчука поділилися його рідні, побратими та друзі. Вшанувати пам’ять Героя прийшли і козаки – учасники Козацького стрілецького братства. Про Сергія Климчука розповіли, зокрема, його дружина Світлана та сестра Тетяна, голова Троянівської сільради Маневицького району Миколая Ясюк (Сергій Климчук є уродженцем цього села), голова Асоціації стрілецьких товариств Віктор Федосюк, отаман Козацького стрілецького братства Володимир Перчук, керівник культурно-просвітницького центру Козацького стрілецького братства Олександр Сокур, один із авторів книги «Волинський пантеон», доктор історичних наук Олександр Дем’янюк. Усі вони розповідали про Сергія як про добру і чуйну людину, щирого патріота України, чудового друга, чоловіка та брата.

«Сергій завжди відрізнявся особливою любов’ю до України, це проявлялося у нього з дитинства», - поділилася спогадами сестра Героя Тетяна.

Дружина Світлана, із якою Сергій Климчук познайомився та одружився під час свого навчання у Луцькому педінституті – нині СНУ імені Лесі Українки, розповіла, що він був надзвичайно добрим, чуйним та відповідальним, у сім’ї був надійною опорою, мав особливе почуття справедливості, чому і став правозахисником. Разом вони виховали доньку Вікторію.

«Тоді, коли почалася неоголошена війна проти нашої Держави, він дуже переживав, що його можуть за віком не призвати. А коли призивний вік підняли, то тоді він, пригадую, прийшов додому і сказав: «Я зможу піти захищати Україну», - розповіла жінка.

«Коли нині говориш про Сергія, то сльоза навертається, але ми повинні знати, що він віддав своє життя за світле, добре і вічне. За нас із вами», - сказав голова Асоціації стрілецьких товариств Віктор Федосюк.

«Якби більше у нас в Україні було таких людей як Сергій, то іншою була б наша Держава зараз», - зауважив отаман Козацького стрілецького братства Володимир Перчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 17 Серпня 2016 21:17
"...загинув від осколкового поранення в голову ..... Ворожа куля наздогнала бійця..." .Ви хоч самі читайте, що пишете.
сергій до Анонім Показати IP 17 Серпня 2016 22:09
...а через трохи й зовсім забудуть хто,де і за шо....
Олександр Показати IP 18 Серпня 2016 10:46
Щось Лапіна не видно. Він же айдарівець.
дпз Показати IP 18 Серпня 2016 17:05
знала його , проходячи по вулиці ,віталися - простий, добрий , скромний чоловік був - а прийшла лиха година і не сховався ,не злякався ,Герою Слава

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus