USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку визначили ділянку для будівництва житла бійцям АТО

3 Грудня 2016 19:00
Багатоквартирний будинок, житло у якому планують надавати учасникам АТО, можуть побудувати на вулиці Арцеулова у Луцьку. Яким чином проводитимуть конкурс серед забудовників, які претендуватимуть на земельну ділянку, наразі не визначили.

Про це йшлося під час 15-ї сесії Луцької міськради 1 грудня.

Депутати розглянули проект рішення про надання управлінню капітального будівництва Луцької міської ради в постійне користування земельної ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирного будинку на вулиці Арцеулова, 3б. Йдеться про ділянку площею 0,5238 гектара.

Нагадаємо, що питання передачі двох ділянок управлінню капітального будівництва для розробки проекту землеустрою для будівництва багатоквартирних будинків, у яких будуть виділені квартири для учасників АТО, підтримали під час сесії міськради у липні.

Тоді керівник фірми, яка претенедує на зведення багатоповерхівок на цих ділянках, «Луцьксантехмонтаж №536» Віктор Чорнуха запевняв, що 12-13% житлової площі у новобудовах забудовник готовий віддати безплатно учасникам АТО.

У березні питання передачі земельних ділянок у Луцьку тим забудовникам, які будуть готові безплатно забезпечити квартирами учасників АТО, розглядали під час наради в голови облради Ігоря Палиці. Голова Волиньради тоді повідомляв про можливість підведення комунікацій та інфраструктури до таких багатоквартирних будинків за кошти обласного бюджету.
Депутат Андрій Козюра зазначив, що ділянка, де були розташовані будівлі ДКП «Луцьктепло» цим рішенням передають управлінню капітального будівництва «транзитом» для того, щоб передати забудовнику, який, на думку депутата, вже, напевно, визначений.

На його думку, такі ділянки потрібно виставляти на аукціон чи конкурс, формулювати певні вимоги до забудовників в частині забезпечення квартирами категорії осіб, які перебувають на квартирній черзі, чи учасників АТО, аби визначити для цих категорій максимальну кількість квартир. Отже, він рекомендував не підтримувати проект рішення, або ж доповнити документ пунктом про те, щоб зобов’язати управління капітального будівництва провести конкурс або виставити вказану земельну ділянку на аукціон.

Міський голова Микола Романюк запевнив, що саме таким чином, як пропонував депутат, відбуватиметься визначення забудовника. З його слів, наразі жоден забудовник щодо цієї ділянки не визначений. Водночас, він зауважив, що чинне законодавство не передбачає проведення такого конкурсу, але над цим варіантом працюють. Повинен відбутися публічний конкурс серед забудовників Луцька, і той, хто дасть максимальну кількість житла для учасників АТО, забудовуватиме цю ділянку. Якщо ж ділянку виставити на продаж через аукціон, тоді можна буде спрямовувати отримані кошти на купівлю квартир для учасників АТО.

Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала наголосив, що земельна ділянка є власністю громади міста та надається не в оренду, а в постійне користування УКБ.

Депутати підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
замполіт Кобилинськи Показати IP 3 Грудня 2016 19:40
Нарешті я отримаю ,я воював ще у 2014 році то хоть 2017 отримаю.
Ноунейм до замполіт Кобилинськи Показати IP 3 Грудня 2016 21:12
А ти заради цього воював?Якщо так, я надіюсь тобі квартиру не дадуть
Душман до замполіт Кобилинськи Показати IP 3 Грудня 2016 22:09
Багато тих хто воював в 79-89 роках до цього часу живуть у гуртожитках.
замполіт Кобилинськи Показати IP 3 Грудня 2016 21:48
Це борг луцької громади перед мною,я думаю що отримаю бо я був в першій хвилі.
Анонім до замполіт Кобилинськи Показати IP 4 Грудня 2016 03:57
Бажаю Вам отримати все,що Ви заслужили.
Лучанин Показати IP 4 Грудня 2016 09:14
І яка ж тв*рина пише такі фейкові повідомлення від імені Кобилинського? Допускаю,що та,що мило з ним спілкується і улесливо заглядає в очі.Під*р,короче.
замполіт Кобилинськи Показати IP 4 Грудня 2016 09:42
Дякую думаю що отримаю
Добрий Показати IP 4 Грудня 2016 11:44
Обiцяють багато аби дали дозвiл на будiвництво, а далi "жди и надейся"!
Швондер Показати IP 4 Грудня 2016 15:22
Нафуя стару аптеку на Ковельській біля мосту через Стир зруйнували. Манкурти іопані...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus