USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку запрацює друкарня шрифтом Брайля

14 Жовтня 2016 18:06
Презентація двох перших книг, надрукованих шрифтом Брайля для незрячих людей, у межах соціального проекту «Braille Studio», відбудеться у Луцьку.

Про це повідомляє «Генерація успішної дії».

Нагадаємо, всеукраїнська громадська організація людей з інвалідністю по зору "Генерація успішної дії" з 2006 року здійснює захист прав та основоположних свобод людей з інвалідністю по зору, сприяє їх повному включенню до всіх сфер життя суспільства. "За плечима" – важливий досвід, безліч соціальних проектів, і в цій діяльності найбільш відчутною є допомога небайдужих людей та організацій: меценатів, грантодавців, волонтерів.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Луцьку надрукували перший в Україні молитовник шрифтом Брайля.

Поточний соціальний проект ВГО "Генерація успішної дії" спрямований на забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення студії друку шрифтом Брайля "Braille Studio" із центрами у містах Києві та Луцьку.

На сьогодні вдалося запустити лише луцький центр студії друку рельєфно-крапковим шрифтом Брайля за кошти небайдужих волинян: директора клініки Загурського – Тетяни Єремеєвої, очільника Благодійного фонду "Волинь 2014" – Петра Пилипюка, підтримки Луцького міського голови та луцької міської ради, пересічних громадян, які перераховували кошти на відкриття друкарні "Braille Studio" у Луцьку.

Дуже символічно, кажуть у ГО, що саме книга "Волонтери" є "першою ластівкою" соціального проекту "Braille Studio". Проте цієї книги могло й не бути, аби не волонтерська допомога працівників ПрАТ "Волинська обласна друкарня", які закупили спеціальний папір та здійснювали оправлення і загальне оформлення видання. Для дітей також підготували не менш цікаву книгу волинської авторки Надії Гуменюк "Літо з амазонками".

Отже, 18 жовтня о 10:00 в приміщенні Волинської обласної друкарні (проспект Волі, 27, у коворкінг-центр "Репортер" (4 поверх) відбудеться презентація двох перших книг, надрукованих шрифтом Брайля для незрячих людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus