USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку знову вироблятимуть горілку

3 Листопада 2014 12:26
Виробництво горілки під марками «Віват», «Поліська» та «Віче» планує розпочати вже у цьому місяці Луцьке МПД ДП «Укрспирт».

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 3 листопада.

Як повідомив генеральний директор підприємства Денис Шмаров, виробництво етилового спирту розпочали з 27 жовтня. Наразі виробили приблизно 7 тисяч декалітрів (70 тисяч літрів). Заготовили приблизно тисячу тонн зерна, з якого можна виробити приблизно 33 тисячі декалітрів спирту.

На початку листопада планують відновити роботу горілчаного виробництва (горілки під торговими марками «Віват», «Поліська» та «Віче»). За станом на 31 жовтня замовили акцизних марок під виробництво 150 тисяч декалітрів горілчаних виробів, що забезпечить сплату 42 мільйонів гривень акцизного податку до державного бюджету.

Середньооблікова чисельність штатних працівників у жовтні на підприємстві становила 159 осіб, середньомісячна заробітна плата – 2029 гривень. З 1 жовтня керівництво ДП «Укрспирт» підвищило рівень зарплати працівникам на 10%, ще на 10% планують підвищити її з 1 грудня. За умови стабільної роботи працівникам обіцяють виплачувати надбавки та премії.

Максимально посприяти роботі підприємства, щоб воно не зупинялася, закликав присутніх голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Також він попросив скласти схему, за якою раніше виник борг на підприємстві та визначити, хто відповідає за зобов’язання спиртогорілчаного комбінату, щоб можна було прийняти відповідне рішення і разом із керівництвом фіскальної служби досягти того, щоб борг був погашений.

Також він нагадав, що під час сесії облради депутати не дали згоди компанії «Галичина-Табак» на використання гербу Волині. На жаль, нині без відповідних дозволів емблема Волині використовується на товарах, що вироблені за межами області. До вирішення питання незаконного використання символів він закликав долучитися керівника підприємства та керівництво облради.

«Якщо ми плануємо відновити випуск горілки виробництва Волині, ми повинні віддати всі привілеї використання торгових марок, емблем, символів тільки своєму виробнику», - зазначив Володимир Гунчик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
мдааа Показати IP 3 Листопада 2014 12:34
З такими цінами люди будуть гнати самогонку
лучани до мдааа Показати IP 3 Листопада 2014 12:47
Зекономлять на алкоголі але втратять печінку. Чи вартує самогонка втраченого здоровя ?
мочемордій до лучани Показати IP 3 Листопада 2014 13:32
Просто хтось не пив справжньої самогонки, не сивухи, а такої, як сльоза. Печінка відпочиває.
елена трикаш Показати IP 3 Листопада 2014 12:49
ужас! це отрута для людей а хтось заробляе на цьому
Руслана Показати IP 3 Листопада 2014 15:46
а може потрібно конфіскувати наше Луцьке МПД ДП «Укрспирт» у донецьких власників?????????????????? щось вони засиділися на Волині!!!
Хі-хі Показати IP 3 Листопада 2014 22:14
А шмаров вже всіх своїх родичів працевлаштував на спиртзаводі чи ще лишилися вакантні місця?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus