USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У луцьких мікрорайонах масово ремонтують двори

16 Червня 2017 21:03
Від Вересневого до Привокзального: яким чином відбуваються ремонтні роботи на вулицях та прибудинкових територіях у різних мікрорайонах Луцька, оглянули виконувач повноважень міського голови та інші представники міської влади.

Низку вулиць, де здійснюється ремонт доріг та прибудинкових територій, оглянули 16 червня представники міської влади.

Спочатку оглянули вулиці Рилєєва, Гоголя та Волноваську. Раніше на відремонтованій ділянці взагалі не було дорожнього покриття.

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук зауважив, що часто лучани говорять, начебто у приватному секторі нічого не відбувається. Всупереч цій думці, нині можна побачити, що ремонт доріг дістався і до приватного сектора. Так, одну з вулиць заасфальтують, одну відремонтують методом напівпросочування. 337 тисяч гривень коштуватиме ремонт 570 метрів вулиці Волноваської, 555 тисяч – ремонт вулиці Рилєєва, де покладуть асфальтне покриття. Роботи здійснює підприємство «ДПМК», якщо сприятимуть погодні умови, зі слів директора департаменту ЖКГ Юрія Крася, ремонтні роботи завершать протягом двох тижнів. Наступною ремонтуватимуть вулицю Вишківську, що має велику протяжність і щодо ремонту якої лучани реєстрували електронну петицію.

Зі слів Ігоря Поліщука, у місті ще багато вулиць у приватному секторі потребують ремонту, тож поступово ремонтуватимуть усі вулиці. До ремонту на вулиці Рилєєва під час дощу утворювалося болото, ґрунтова дорога була вкрита ямами та вибоїнами, мешканцям доводилося ходити у чоботах, тож раніше від мешканців надходило багато скарг та прохань здійснити капітальний ремонт.


Наступним об’єктом, який проінспектували представники міської влади, став двір на вулиці Володимирській, 111, що входить до затвердженого міськрадою переліку прибудинкових територій, ремонт яких здійснюється у 2016-2017 роках. Як повідомив Ігор Поліщук, цьогоріч залишилося відремонтувати 25 дворів з переліку. У дворі у рамках капітального ремонту облаштовують асфальтне покриття, встановлюють нові бордюри. Завершити роботи планують протягом трьох наступних тижнів.


Оглянули також вулицю Полонківську у мікрорайоні Вересневе, де облаштували асфальтне покриття та тротуари, вимощені бруківкою, встановили зупинки громадського транспорту. Раніше, зі слів Юрія Крася, на дорозі було багато ям завглибшки 25 сантиметрів, тож вона не підлягала поточному ремонту. Після ремонту місцеві мешканці можуть без незручностей пройти до зупинок маршрутних автобусів. Роботи здійснює підприємство «ДПМК». Також серед найбільш добросовісних підрядників перший заступник міського голови Григорій Недопад виокремив «Луцькавтодор», який працює як з асфальтом, так і з бруківкою, має потужну техніку.


Ремонт здійснюють також на вулиці Польовій, 1-3, цього ж мікрорайону. Наразі відремонтували відрізок дороги протяжністю 300 метрів. Також облаштували стежку, викладену бруківкою, до ЗОШ №16.


Завершили огляд на прибудинковій території будинків №18 та 16 на проспекті Президента Грушевського, де роботи здійснює «Луцькавтодор». Ремонт двору, що розпочався менше місяця тому, нині майже завершений. Залишилося привести до ладу клумби та покосити траву. Вартість робіт становить 1,1 мільйона гривень. Невдовзі планують відремонтувати двір будинків №23 та 25 на проспекті Президента Грушевського, на вулиці Привокзальній, 2.


Оглянувши згадані об’єкти, Ігор Поліщук зауважив, що затримка у початку робіт була пов’язана з тим, що нові розроблені проекти за новими правилами проходили експертизу у Києві і столична організація не могла вчасно впоратися з великим об’ємом роботи. Вже розпочали ремонтні роботи на вулиці Гордіюк, 4, проспекті Молоді, 19, вулиці Коперника, 27, тобто масовий ремонт дворів в усіх мікрорайонах міста. Виконувач повноважень міського голови відзначив, що з тими підрядниками, які проявили себе з негативного боку, затягували з ремонтом, здійснювали неякісний ремонт, цього року міськрада не працює.


Під час огляду двору на Проспекті Президента Грушевського свої зауваження та побажання щодо завершення ремонту висловили місцеві мешканці. Так, мешканець проспекту Президента Грушевського Юрій Хазіпов розповів, що у дворі спочатку повинні були відвести місця для встановлення лавок, а наразі на цих місцях зірвали старий асфальт та ще не поклали бруківку. Для зручності людей поважного віку, просять облаштувати такі місця. Виконувач повноважень міського голови пообіцяв врахувати цю пропозицію. Також у місцевих мешканців виникали зауваження щодо розташування контейнерів для збору сміття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
КЛАВА Показати IP 16 Червня 2017 21:22
МОЛОДЕЦЬ Поліщук !!! На правильному путі ....
Патріот до КЛАВА Показати IP 16 Червня 2017 22:15
Молодець!Так тримати і надалі!
Анонім Показати IP 16 Червня 2017 21:37
Такі речі повинні виконуватись постійно і якісно і навряд чи це заслуга якогось великого начальства!
Кравчука, 16 Показати IP 16 Червня 2017 21:48
Дааааа???? заходь, покажу
лучани Показати IP 16 Червня 2017 21:52
А тепер скажіть куди там в усіх відремонтованих дворах має стікати вода? Як стояла вода до того ремонту дворів так і стоїть! На Львівській після дощу ще гірше з калюжами,ніж до ремонту тепер! Ні зливу, нічого,просто один рівний асфальт!І йдеш по рівному асфальту,але по калюжах...
Волинянин до лучани Показати IP 16 Червня 2017 22:28
Зате ви вже тепер ходите по асфальну а не по грязюці як раніше ходили!Вже краще як було!Так що радійте що вам заасфальтували-а не нарікайте!Мешканці багатьох дворів в Луцьку були б раді такому ремонту який вам зробили.В них такого нема а у вас є!
Житель Луцька Показати IP 16 Червня 2017 22:09
На даний час термін "приватний сектор" втратив своє смислове значення, оскільки квартири в багатоповерхових будинках вже давно перейшли у таку саму приватну власність. Доркечніше було б називати - хатня забудова. Але крім термінологічного архаїзму залишився й світоглядний.Жителі багатоповерхівок і надалі живуть поглядами що за кошти бюджету міста повинні вирішуватись проблеми ремонту їхнього майна. Цим уміло користуються політики. Розуміючи що в багатоповерхівках проживає основна маса виборців, фінансування здійснюється не тільки в рамках інфраструктури, але й приватного майна. Жителям же хатньої забудови залишається якась сота доля коштів. Тому й не дивно спостерігати в місті нетронуті 50-ти річні болотяно-грунтові вулиці в контрасті з асфальтованими, на яких регулярно проводять ремонти.Вважаю що повинна бути розроблена комплексна програма на найближчі декілька років по повному асфальтуванню вулиць хатньої забудови. Там також проживають люди, такі ж мешканці міста.
Мешканці потенційні Показати IP 16 Червня 2017 22:40
Коли вже до двору вул. Привокзальноі 1 добируться?
АС ВН Показати IP 16 Червня 2017 23:11
Вибрали саму вузьку і коротку вулицю і звітують:"Ось дивіться ми й про приватний сектор не забуваємо !"
Показати IP 16 Червня 2017 23:21
Загадка. Чому мешканці хат у змозі зробити для своїх дітей дитячий майданчик, а жителі багатоповерхівки, яких в будинку 20-30 сімей - ні ?
Микола Показати IP 17 Червня 2017 00:16
Чиновникам потрібно не по факту враховувати зауваження та пропозиції жителів, а ще на стадії ремонтних робіт контролювати якість їх проведення.В даному контексті їм варто було б перевірити результат на собі , сівши в інвалідні візки та проїхатись по місцях недавно завершених робіт. Наприклад спробувати виїхати на тротуар рівненського мосту зі сторони вулиці Мазепи, Важко зрозуміти чим думали (і чи думали взагалі) проектанти і ремонтники, але назватти це виїздом неможливо, оскільки це по факту барєр. Бордюр виступає над рівнем асфальту так, що виїхати неможливо, а місце емітації заїзду зробили чомусь зі сторони жвавого швидкого потоку транспорту, а не пішоходного переходу.
я Показати IP 17 Червня 2017 08:05
а на Перемоги в дворах делали улицы, а кусочек дороги бросили, который выходит к школе английского, вот вам и ремонт...
З сорокового Показати IP 17 Червня 2017 20:19
А на Конякіна,9,ноги можна викрутити,діти коліна збивають,дорослі-каблуки і ремінці.
Анонім Показати IP 21 Червня 2017 09:32
А коли вже на ВідродженнВідродження будебуде ремонт дворудвору?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus