USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У луцьких школах і ДНЗ замінюють застаріле обладнання

11 Серпня 2017 13:22
Заміна вікон та застарілого обладнання, ремонт покрівель та стін: чи зможуть навчальні заклади міста вчасно підготувати до початку навчального року, перевіряли представники міської влади.

Яким чином триває підготовка шкіл та дитсадків міста, перевірили виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук та начальник управління освіти міськради Зіновія Лещенко. Цього разу, 10 серпня, оглянули ЗОШ № 3 та гімназію № 14 імені Василя Сухомлинського.

У ЗОШ № 3 виготовлена проектно-кошторисна документація на підсилення огороджуючих та несучих конструкцій. Орієнтовна вартість робіт перевищуватиме 500 тисяч гривень. Кут будівлі, де розташоване приміщення харчоблоку, вже розпочинають підсилювати. До 1 вересня планують завершити роботи з капітального ремонту харчоблоку.
Наступним оглянули ДНЗ № 26, що на вулиці Шевченка. У закладі планують до 14 серпня завершити ремонт харчоблоку. На роботи виділили 180 тисяч гривень з міського бюджету. У лютому наступного року закладу виповниться 50 років. У харчоблоці замінили не лише плиту – замінили каналізацію, водопровід, замінивши труби з чавунних на поліпропіленові тощо.

На прилеглій території завершують облаштування павільйону, стилізованого під замок.
У ДНЗ №12 «Зоренятко» на вулиці Каштановій, що є одним із найстаріших у місті, торік відремонтували харчоблок. Цьогоріч з міського бюджету виділили кошти на заміну вікон на енергозберігаючі. Наразі замінили дев’ять вікон. Кошторисна вартість робіт становила 60 тисяч гривень. У закладі налічується 135 вихованців.
Завідувач садочка Оксана Олійник розповіла, що працює на посаді вже п’ять років і впродовж цього часу влада завжди звертала увагу на заклад. Так, торік на капітальний ремонт харчоблоку виділили з міського бюджету 120 тисяч гривень, цьогоріч виділили кошти на заміну вікон. Тепер після заміни вікон на енергозберігаючі дітям тепло та затишно в садочку. Також розробляють проектно-кошторисну документацію на заміну покрівлі – роботи планують виконати цього року. Модернізації потребує дитячий майданчик садочку, потрібно побудувати два нові сучасні ігрові павільйони.
У ДНЗ № 28 компенсуючого типу, що у мікрорайоні вулиці Львівської, також тривають роботи з ремонту харчоблоку. Раніше використовували газове обладнання випуску 1970 року. Зараз застарілу плиту демонтували, проклали новий кабель та закуповуватимуть чотирикамфорну електроплиту, яка працюватиме з 1 вересня. Електрообладнання дозволить зекономити кошти, що раніше витрачалися на газопостачання.
Протягом навчального року у закладі перебувають понад 50 дітей. Це діти з аутизмом, порушеннями слуху, порушеннями мовлення. З 17 дітей, які випустилися торік, один почав навчатися у гімназії № 4, троє – за місцем проживання в загальноосвітні навчальні заклади області, 7 дітей – у Володимир-Волинський у спеціалізовану школу, решта – у ЗОШ № 15.

Останніми оглянули гімназію № 14 та ДНЗ № 36, що в районі вулиці Гнідавської. У гімназії на першому поверсі замінили великі застарілі вікна на енергоощадні, також замінили 25 дверей.
Для ДНЗ № 36 придбали електричну сковороду та м’ясорубку для харчоблоку, постільну білизну, інвентар для ігрових занять тощо, 80 тисяч виділили на ремонт системи опалення. Виготовили проектно-кошторисну документацію для ремонту сходів та відмосток.


Після огляду об’єктів радник міського голови Ігор Поліщук зауважив, що освіта та комфорт перебування дітей у ДНЗ та школах та комфорт вчителів і вихователів є в пріоритеті, тому цього року значні кошти спрямовуватимуть на виконання робіт у навчальних закладах. Перш за все, це заміна вікон на енергозберігаючі для того, щоб персоналу було тепло і була змога зекономити на опаленні.

Також це ремонт харчоблоків, пралень, поточний ремонт у групах та класах, придбання м’якого інвентарю, інші ремонтні заходи. З його слів, ремонтні роботи тривають практично у всіх навчальних закладах. Ремонт даху цьогоріч відбуватиметься у школі № 15, де ситуація складна. Строки виконання ремонтів контролюють, звіряють кошториси, щоб до 1 вересня роботи були завершені і заклади були готові приймати вихованців та учнів. Наразі всі заплановані роботи встигають виконувати вчасно.
Щодо ДНЗ «Зоренятко», він зазначив, що дах у закладі перероблятимуть тоді, коли не буде навчального процесу. До робіт приступлять після закінчення навчального процесу, щоб не створювати небезпеки для життя і здоров’я дітей та персоналу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus