USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Шукають заміни для батальйону «Волинь»

17 Грудня 2014 12:00
Строки ротації першого батальйону територіальної оборони «Волинь» щоразу зміщуються. Остання обіцяна дата – 15-25 грудня. Сьогодні – вже 17-те. Та ротація батальйону досі не розпочалася.

Як відомо, 24 грудня буде рівно три місяці як волинські бійці опинилися на передовій. В батальйоні не обійшлося без втрат – нещодавно Волинь попрощалася з Сергієм Склезем. Є інформація, що декілька військових потрапили до ворожого полону.

Свого часу батальйон намагалися прикомандирувати до однієї з регулярних частин, однак проти цього виступили військові.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЬ: ТОЙ ВИПАДОК, КОЛИ СОЛДАТИ ВІРЯТЬ КОМАНДИРУ

Вони готові йти за своїм командиром до останнього і готові воювати, але в тому складі, який є досі. Однак, тримісячне перебування на лінії фронту потребує перерви і чоловіки чекають заслуженої відпустки.

Свого часу родичі оббивали пороги облдержадміністрації з проханнями зв’язатися з Міністерством оборони і посприяти ротації бійців. Тоді й почалися обіцянки з термінами. Спершу говорили, що чоловіків почнуть виводити з 10 грудня, згодом з’явилося повідомлення, що їх виведуть з 15 до 25 грудня.

Як розповіла дружина одного з бійців Ірина (ім’я змінене- ред.), чоловіків щоразу годують обіцянками. Їхній командир вже й до Києва їздив, і питав, скільки можна годувати обіцянками. Адже родичів обласне керівництво запевнило: ось-ось має розпочатися ротація. На це вищі чини здивувалися: мовляв, про такі обіцянки облдержадміністрації вперше чують, і дат таких керівництво не називало. Ба, більше: командиру показували документи, згідно з якими ротація має відбутися наступного року. Однак, генерали почали переконувати, що бійцям «вирішили піти на зустріч» і постараються вивести їх до Нового року, але кінцеві терміни - січень 2015-го. Замінити їх мають ті військовослужбовці, які повернуться з відпусток. Та поки що заміни не знайшли. І офіційних документів про ротацію не пред’явили.

ЧИТАТИ ЩЕ: В УКРАЇНІ ВВОДЯТЬ ДВА НОВИХ ВИДИ ВІЙСЬКОВОГО РЕЗЕРВУ

До слова, є припущення, що з документацією про місце перебування батальйону також є непорозуміння.

Ірина розповідає: бійці вже кілька тижнів «на взводі», сперечаються через побутові дрібниці. На щастя, як розпочався «режим тиші», стали ніби менше стріляти. А до того їх і зі стрілецької зброї накривали, і з ГРАДів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Рада окупована Показати IP 17 Грудня 2014 13:27
Верховна рада окупована Україна окупована територія #YankeeGoHome! http://youtube.com/watch?v=DabammCiN8Y
Україна Показати IP 17 Грудня 2014 13:30
Каломойку на помойку!
просто людина Показати IP 17 Грудня 2014 13:39
Треба цих гадів з міноборони на передову
редактору Показати IP 17 Грудня 2014 13:46
У МІНОБОРОНИ ШУКАЮТЬ ЗАМІНИ ДЛЯ БАТАЛЬЙОНУ «ВОЛИНЬ»???прочитайте шановні журналісти що ви написали і де тут дії міноборони???ви забули свої обовязки щодо висвітлення матеріалів.сором.
друзі Показати IP 17 Грудня 2014 18:55
треба до міноборони ііхати в гості з коктелями.
Анонім Показати IP 18 Грудня 2014 14:26
а чого шукають в нас повно депутатів. які нічого не роблять, щоб ця війна закінчилась то хоч хай ідуть та воюють за свою землю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus