USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Нововолинську пікетували прокуратуру

17 Липня 2015 14:15
Близько 40 представників громади Нововолинська сьогодні, 17-го липня, прийшли на пікет під міську прокуратуру. Головна причина – незадоволення місцевою прокуратурою та прокурором особисто, - інформує БУГ.

За дорученням учасників пікетування, голова ГО “Нововолинська координаційна рада НРУ” Володимир Мигас написав заяву із посиланням до Президента України, Генерального прокурора України та Голови Служби Безпеки України.

Володимир Мигас зачитав заяву, з його слів, від громади міста.
Витяг із заяви:

“В першу чергу виступаємо проти прокуратури і персонально проти прокурора міста Шпоти т.я. саме прокуратура має слідкувати за дотриманням законності і слідчих органів, і судів, і чиновників. Переконані, що українці піднялися на повстання не за Євросоюз, не проти Януковича, а за гідне життя в цивілізованій і головне справедливій державі Україна.

У підтвердження своїх вимог наведемо приклади справ, по яких (на наш погляд) прокуратура захищає злочинну сторону:

1.Знищення та викрадення підприємства по наданню послуг кабельного телебачення “Львівська жінка”. Побиття власника “Львівської жінки” Христини Кравець (наслідки побиття стали причиною її смерті);

2. Розкрадання активів ВАТ “Оснастка”;

3. Виселення двох малолітніх дітей квартирним шахраєм;

4. Зловживання влади та фальсифікація документів міською владою при віділенні земельних ділянок на вулиці Мічуріна;

5. Прокуратура та МВС у Нововолинську не бажають розслідувати злочини, які знищують вугільну промисловість;

6. Викрадення дачного будинку в сім’ї Дронових;

7. Небажання розслідувати справу Нововолинського педофіла із ПТУ №1.
Представники громади міста викликали прокурора Олександра Шпоту на розмову. За деякий час Олександр Володимирович вийшов до пікетувальників. Не простоявши навіть 15-ти хвилин, пан Олександр пішов у будівлю прокуратури. Він сказав: “Для вас говорить Володимир Мигас, а не для мене. Це ж мирний пікет. То ви й пікетуйте”.

Представники громади висловлювали власні думки з приводу відставки прокурора міста Олександра Шпоти.
Журналіст, голова ГО «Україна + Польща» Анатолій Бідзюра зазначив: “Із своєї бездіяльності прокурор зрадив присягу, яку він давав на вірність народу України. Олександр Шпота не виконує Закон України “Про прокуратуру” та “Конституцію України”. У Нововолинську процвітає злочинність та наркоманія. Я вважаю, що не можна тримати таку людину на посаді прокурора. Він абсолютно нічого не робить для боротьби із злочинністю у нашому місті”.

Голова незалежної профспілки гірників України шахти №1 «Нововолинська» Анатолій Мухамеджанов розповів, що: “шахтарі уже 3 місяці не отримують заробітну плату. Прокуратура повинна вирішувати ці проблеми.”

Під час пікету жителі міста мали змогу висловити власну думку про прокурора Нововолинська Олександра Шпоти. Люди розповіли, що у пана Олександра погане ставлення до простих людей; він не хоче продовжувати низку кримінальних проваджень (а просто закриває їх) тощо.

Протест громадян тривав близько години. На завершення пікетувальники вигукували: “Слава Україні! Героям слава!”, “Шпоту геть з прокуратури!”, “Ганьба!”

За ініціативи Володимира Мигаса пікетувальники розійшлися по домівках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 17 Липня 2015 20:01
Спасібо хто прийшов! Усім низький доземний уклін!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus