USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Щоб завербувати полонених офіцерів, бойовики «накачують» їх наркотиками

13 Квітня 2015 09:37
Найближчими днями очікується черговий обмін полоненими. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» розповів голова Центру визволення полонених при Міноборони Юрій Тандіт.

«Їх залишилося кілька сотень людей, вони знаходяться в різних місцях», - сказав він. Тандіт уточнив, що не всю інформацію можна надавати з об`єктивних причин.

«Ці хлопці знаходяться не тільки в Донецьку, але і в Луганську, а також на території сусідньої держави», - повідомив він.

Тандіт також повідомив, що командир штурмового батальйону 81-ї десантної бригади підполковник комбат Олег Кузьміних (на фото), який потрапив у полон 20 січня в районі донецького аеропорту, наразі знаходиться в Донецьку.

Юрій Тандіт також повідомив, що, аби завербувати полонених офіцерів, бойовики накачують їх наркотиками. Він підтвердив, що в Донецьку перебувають військовополонені, проте не зміг розкрити точне число полонених бійців, оскільки вони знаходяться в різних місцях.

«Там знаходяться ті, про яких воліють не говорити. Вживають наркотики або якісь інші психотропні речовини. І ми зробимо все, щоб їх забрати. Мета цього - залучення офіцерів, наших воїнів. Але, на щастя, поки ці спроби були марними», - розповів він, підтвердивши, що таким чином бойовики намагаються вплинути на свідомість полонених. «Багатьох з них намагаються умовити. Як ми говоримо - перевербувати. Особливо це стосується українських офіцерів», - сказав Тандіт.

Пан Юрій сподівається, що в найближчі дні відбудеться ще один обмін полоненими.



Як розповів радник міністра Оборони Василь Будик в єфірі телеканалу "112 Україна, з 160 українських полонених у СБУ в Донецьку знаходиться 36 осіб. Коментуючи інформацію про полонених 30 військових, яку раніше розповсюдив заступник командира АТО Федічев, Будік уточнив, що в Донецьку знаходиться 36 полонених.

"Ми вважаємо кожного. Тих хлопців, які ми знаємо, де знаходяться. У нас нема тисяч, у нас немає багато сотень, але ми знаємо, фактично про 160 людей, у тому числі 36 в СБУ, є в батальйоні "Схід", є у "Гіві", є у "Пятнашек", є у інших підрозділів, що стосується Горлівки, є в Єнакієвому, є по Луганську дуже багато", - розповів він. "Із 160 осіб, які сьогодні перебувають у полоні, всього 36 у Донецьку, всі інші хлопці розкидані в основному за польовими командирами", - підсумував Будик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus