USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Польщу не пускатимуть українців з антипольськими поглядами

3 Листопада 2017 08:44
Уряд Польщі хоче запустити процедуру, яка б унеможливила в'їзд до країни людям, які сповідують антипольські погляди.

Про це повідомляє «ТСН» з посиланням на заяву глави Міністерства закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського.

"Наразі ми запускаємо процедури, які унеможливлять приїзд до нас людей з антипольською позицією. Люди, які демонстративно підтримують ідеали СС Галичина та носять її мундири до Польщі не в'їдуть", - зазначив він.

Говорячи про відносини між країнами, Ващиковський заявив, що Україна є важливою з геополітичних міркувань, але українці вважають незначними спірні питання, зокрема, історичні і обидві країни "мають різні концепції примирення".

Також голова польської дипломатії зазначив, що буде розмірковувати, чи варто проводити візит президента Польщі в Україну.

На заяву Ващиковського вже відреагували в Україні. Зокрема, голова Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Володимир В’ятрович на своїй сторінці у соцмережі Facebook висловив думку, що таким чином у Польщі хочуть карати відповідальних осіб України за вимогу до польської сторони дотримуватися українського законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанка Показати IP 3 Листопада 2017 09:04
Поляки, на відміну від українців, просто мають повагу до своїх загиблих від рук наших тогочасних "героїв". І я особисто рахую, що це правильна позиція польської держави, хоч я і українка. Нам би повчитися у поляків, насамперед, національній гордості, а не їздити до них батраками, забуваючи, що у нас є і свої трагедії, пов'язані з багатовіковою складною історію сусідських взаємовідносин. Але ми , українці на жаль, доводимо тим же полякам, що ми є нацією холопів. Наш патріотизм, чомусь, зараз дозволено виражати тільки махровою русофобією, що знов таки на руку Польщі. Про себе ми не думаємо. Іноді складається враження, що ми, українці, вже готові стати частиною нової Речі Посполітої. Сумно, якщо не сказати - трагічно...
скептик до Лучанка Показати IP 3 Листопада 2017 10:34
а я ВВАЖАЮ , що "щирій" українці варто було б знати про те, що РАХУВАТИ можна горобців на дереві, щодо національної гордості - прошу поцікавитись, скільки національно гордих поляків працюють в Англії, Німеччині (у колишніх ненависних окупантів), Голландії, тощо. варто було б також почитати історію, щоб зрозуміти, звідки появилась русофобія. очевидно, що якби "щира " українка не РАХУВАЛА б горобців на уроках в школі, елементарні знання з цих питань у неї можливо і появились би
Лучанка до скептик Показати IP 3 Листопада 2017 10:57
Ну так...Я зараз порозмовляю з пихатим українським ТБ, котре бачить тільке те, що дозволено бачити. Я не дурніша за Вас і намагаюся аналізувати те, що відбувається у моїй країні не тільки з позиції : "Нас усе життя гнобила Російська імперія".
скептик до Лучанка Показати IP 3 Листопада 2017 16:23
та ні, гнобителів було трохи більше (з часів половців і хозарів їх було багацько) , але мааацковія відзначилась найбільше. а щодо пихатого українського ТБ - спробуйте знайти раціо у будь-якій інформації.
скептик Показати IP 3 Листопада 2017 10:38
сподіваюсь, що український національно-гордий президент підготує адекватну дзеркальну відповідь
Мен до скептик Показати IP 3 Листопада 2017 11:11
Адекватну реальну відповідь можна дати якщо ти рівний по силі і можливостям (як і в житті, на рівні особистостей). В цьому випадку - розраховувати наївно (при цьому неважливо, чи потрібна така відповідь взагалі, чи ні).
скептик до Мен Показати IP 3 Листопада 2017 16:29
"Краще померти стоячи, ніж жити на колінах",- Долорес Ібарурі
АНАТОЛЬ_ Показати IP 3 Листопада 2017 11:09
І шо тута зробиш?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus