USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Росії стартували наймасштабніші за півстоліття військові навчання

11 Вересня 2018 09:40
Наймасштабніші за півстоліття військові навчання стартували у Росії. Військовий вишкіл «Схід-2018» проводять у Сибіру і на Далекому Сході. Участь у них беруть майже 300 тисяч військових. Залучили навіть військовиків з Китаю та Монголії, передає "Интерфакс".

«До навчань залучаються війська Східного і Центрального військових округів, Північного флоту і Повітряно-десантних військ, а також частина сил Далекої, Військово-транспортної та оперативно-тактичної авіації Повітряно-космічних сил. Всього в маневрах буде задіяно 297 тис. військовослужбовців, більше тисячі літаків, вертольотів і безпілотних літальних апаратів, до 36 тисяч танків, бойових машин піхоти, бронетранспортерів та інших машин, до 80 кораблів і суден забезпечення», - повідомив начальник Генштабу ЗС РФ генерал армії Валерій Герасимов.

Активна фаза «Восток-2018» відбудеться з 11 по 17 вересня в два етапи. «Основні дії розгорнуться на п'яти загальновійськових полігонах, чотирьох полігонах ВПС і ППО, в акваторіях Охотського і Берінгова морів, Авачинського і Кроноцького заток», - повідомив Герасимов.

Останні масштабні навчання – «Захід-2017» – Росія провела рівно рік тому спільно з білорусами. За офіційними даними, у них взяли участь 13 тисяч військових і майже одна тисяча одиниць військової техніки. Така активність тримала у напрузі половину країн Європи. Незадоволені були як країни Заходу, так і білоруси, інформує 24 канал.

«Перший лозунг цієї акції це «За мирну Білорусь». Ми не хочемо бути втягнені у ці конфлікти. Ми виступаємо за нейтральну Білорусь», – прокоментував такі навчання один громадянин Білорусі. Цьогорічні ж навчання обіцяють бути наймасовішими за останні 4 десятиліття. До участі в них залучили майже 300 тисяч військовослужбовців, а ще – 36 тисяч одиниць військової техніки і більше тисячі одиниць літальних засобів. Триватимуть 4 дні. У них візьмуть участь також війська Китаю і Монголії. Експерти кажуть: у такий спосіб Росія і Китай вирішили пограти м'язами перед США.

«У Китаю, в принципі, немає завойовницької традиції. Всю свою історію Китай, навпаки, потерпав від іноземних експансій. Швидше за все, йдеться більше про «гру м'язами» проти Сполучених Штатів. Між Сполученими Штатами і Китаєм торгова війна, і обидві сторони цієї війни несуть чималі збитки», – зазначив військовий історик Роман Пономаренко.

Чому ж Росія, попри економічну кризу і санкції, витрачає стільки грошей на навчання, гадають і у світових ЗМІ. Експерти переконані: за черговим бряцанням зброєю і демонстрацією своєї військової величі Росія намагається замаскувати незаконний масивний рух російської військової техніки. Зокрема, і до України. У Росії ж, аби прокоментувати припущення, використовують свій звичний шаблон відповіді.

«На жаль, саме в західних ЗМІ з'являються спекулятивні публікації, в яких російським майбутнім маневрам приписана агресивна спрямованість проти країн блоку НАТО і країн Євросоюзу», – заявив заступник міністра оборони Росії Олександр Фомін.

Навчання за масштабами схожі до цьогорічних – а саме вишкіл під назвою «Захід-81» – відбувся 37 років тому на території кількох тогочасних радянських республік, зокрема й в Україні. У них взяли участь армії СРСР та країн Варшавського договору. На Заході ці навчання сприйняли як демонстрацію сили Москвою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Череп В. Показати IP 11 Вересня 2018 10:55
Якщо собаці немає що робити , вона я...ця лиже !!! Так і Путлєр , замість того, щоб щось корисне зробити для громадян росії він у війнушку грається , але за захмарні кошти платників податків ... Чим би дитя не бавилося - аби не плакало !!!!!!!
Анатоль_ до Череп В. Показати IP 11 Вересня 2018 11:25
Не будьте такою розумною, шановна весела панi. Там всьо дуже серьйозно.
Анатоль_ до Череп В. Показати IP 11 Вересня 2018 13:13
А от про собак та я.. ця ви в точку попали. Ви про то хорошо вивчили науку
Степан (Крымчанин) Показати IP 11 Вересня 2018 12:16
В течение ближайших четырех месяцев ряды украинской армии покинут еще 20 тысяч военных, что соответствует численности пяти полных бригад по номенклатуре ВСУ. Из них 13 тысяч военных – это отставники в сухопутных войсках. Не желают служить военные и в воздушных войсках, включая десантников. Отмечается, что контракты с украинской армией с начала года разорвали 32 тысячи военных, что соответствует 22% от ее штатной численности. Катастрофический некомплект силовиков наблюдается на передовой в Донбассе. Показательным являются данные по 93-й бригаде ВСУ, воюющей на передовых позициях на донецком направлении. Треть состава (770 человек) уже покинула бригаду.
127 Показати IP 11 Вересня 2018 12:37
Блефует Путин. В 1981 г. СССР совместно с партнерами из варшавского договора проводил учения. Блок выставил 100 тыс. чел. и несопоставимо меньше техники. На недавних учениях в Беларуси на доставку одной танковой бригады из России (500 км) понадобилось 5 дней.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus