USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині розкрадають державні надра. УТОЧНЕНО

20 Березня 2015 12:23
Масове вивезення невідомими особами піску зафіксували в Старовижівському районі. Як кажуть в облраді, в окремих місцях кар’єри сягають 6 метрів і розкрадання надр продовжується.

Про це йшлося під час засідання 34-ї сесії обласної ради сьогодні, 20-го березня.

Зі слів першого заступника голови облради Олександра Пирожика, правопорушення зафіксували 11-го березня.

«У лісовому урочищі Підгірне 11-го березня невідомі особи здійснювали несанкціонований вивіз піску великогабаритними вантажівками. Поїхали туди депутати й побачили, що глибина кар’єру сягала 6 метрів. Там вибрали корисних копалин тисячі тонн. На місці правопорушення знайшли дві автівки, приїхали слідчі й взяли пояснення», - розповідає депутат про інцидент.

Про факти порушення депутата повідомили мешканці села Седлище, мовляв, пісов вивозили в напрямку міста Ковеля.

Із озвученого запиту Олександра Пирожика, на місцевому рівні розслідування й притягнення до відповідальності винних блокується, розробка кар’єру не припинилася.

«Притягувати винних, схоже, не збираються», - наголошує Пирожик.

Він озвучив запит звернутися в прокуратуру області й МВС, аби правоохоронці з’ясувати правомірність видобутку піску, порахували завданні збити державі й вжили заходів реагування. Більшість підтримали такий запит.

Інформаційне агентство Волинські Новини просить вибачення за оприлюднену раніше неуточнену інформацію про те, що інцидент нібито трапився у Рожищенському районі.



P. S. Як повідомив начальник Рожищенського райвідділу міліції, факт розкрадання піску зафіксований поблизу села Смідин Старовижівського району, в урочищі Гірники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
ой Показати IP 20 Березня 2015 12:34
не "у Рожищі", а у Рожищах!!!!!!!!
Філолог Показати IP 20 Березня 2015 12:47
у Рожище
Олесь Показати IP 20 Березня 2015 13:16
Ало філолухи! Вам про злодіїв=ви ро правопис... Тому у Рожищах при всіх владах Чорнухині "надра". під прикриттям радника ВСІХ губернаторів В.Туза - процвітають. І ви, філолухи, не маєте грошей на відновлення розбитих ваговозами доріг. А судячи по реакції- ніколи не будете мати... Самооборона ваша, дулюки з шварцкопами, мовчать "в ганчірку"- в долі, чи що??? У вас гроші під ногами, а ви... " чому бідниу- бо дурний....." - приказка "в тему". Філологи....
123 Показати IP 20 Березня 2015 13:46
А у Вишиньках Безверхий біля свого корівника видобуває, в Оленівці біля ставка Аршулік і К кар'єри наробили, Кременець - сільський голова прикрився братиком із самооборони, в Крижівці просто жах від масового видоботку і ВСЕ ЦЕ з відома і легкої допомоги - Басалика і Кропиви, знають не кажучи про долюків і інших смердюхів. Таких фактів є багато але якби одного посадили з конфіскацією був би результат
Анонім до 123 Показати IP 20 Березня 2015 14:40
А що Кропива знову відмазався? КОЛЯ НЕВМИРУЩИЙ!!!
Реаліст Показати IP 20 Березня 2015 14:04
Висеовок, Українську землю деребанили раніше, деребанять зараз і будуть. Просто деребанщики міняються.
Олесь до Реаліст Показати IP 20 Березня 2015 15:12
А де "славна громада" - міста героя Рожище (ЩА)-( для філолухів)- Де самообороа, всякі -різні іньші патріоти? Де Нова влада району? Тяжко машини зловити , оформити, екскаватири, робітників? Маючи ( чи не маючи???) міліцію- прокуратуру-активістів( Типу майданівців).- по факту- засранців!!!! ВСІ- знають прізвища " олігархів". Дороги вбиті. будинки тріщать - І ЩО???? Рожище (ща) ...... Філолухи..... шини і смітник до райради.І... ВСЕ?????- засранці ви... Політичні трупи.... Самооборона, холера, - обороняє сама себе???
правда Показати IP 20 Березня 2015 15:04
Урочище Підгірне це в с.Смідин Старовижівського району вчіть географію Волині ПИСАКИ. !
ваня до правда Показати IP 20 Березня 2015 16:35
смідин, седлище - все одно на "С". яка там різниця. не чіпляйся до слів
свободівець Показати IP 15 Квітня 2015 03:31
Якщо бути чесним,то голова Седлищенської сільради тримає процес "видобутку" піску під особистим контролем.Не малі "бариші" мабуть має від такої співпраці з підприємцем ??? А на дитячий садочок громада по "десятці" повинна скидвтись,при цьму потік грошей десь дівається ???Мабуть в касу сільради точно не надходить ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus