USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Сільські вулиці на Волині освітлюють «сонцем»

5 Серпня 2014 15:51
Реалізація проекту «Інноваційні енергоефективні заходи в селі Тростянець. Модернізація вуличного освітлення з використанням відновлювальних джерел енергії» завершилася нещодавно. Відтак, нині вулиці села освітлюють за допомогою енергії сонця. Про це інформують на сайті Ківерцівської районної ради.

Роботи з встановлення вуличного освітлення на сонячних батареях здійснювалися в рамках Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІ», який вже декілька років успішно реалізується у Ківерцівському районі.

Завдяки мешканцям Тростянецької сільської ради на конкурсній основі обрали місцеву громадську організацію «Добробут» (село Тростянець), яка і втілювала цей проект у життя. Варто зазначити, що подібних проектів в області ще не реалізовувалося, тому методичну допомогу на всіх його етапах надавали спеціалісти обласного ресурсного центру громад Волинської області.

Загальна вартість склала 320 тисяч гривень: 224 тисяч гривень – кошти Проекту ЄС/ПРООН, 26 тисяч – кошти громади, а решта - сільський, районний та обласний бюджети.

Результатами проведеної роботи задоволені місцеві мешканці, адже за допомогою сонячної енергії тепер у темний період доби освітлюється центральна вулиця села, на якій знаходяться школа, дитячий садочок, будинок культури та приватні садиби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Цікавий Показати IP 5 Серпня 2014 18:47
І скільки коштує одна сонячна батарея?
Ольга Показати IP 5 Серпня 2014 20:41
Так повинно бути кругом по всій Україні. Нещодавно проїжджала Румунію, там кожен знак пішохідного переходу оснащений сонячною батареєю. Освітлення у селах таке, що в Луцьку, напевно, на День Незалежності по пр.Волі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus