USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Шацькому поозер'ї виявили останки польських прикордонників

3 Липня 2014 18:44
В результаті експедиції з пошуку та ексгумації загиблих польських прикордонників у селах Шацького району виявили останки дев'яти прикордонників. які загинули в 1939 році. Про це повідомили у прес-центрі ДП "Волинські старожитності".

Відповідно до Договору між Радою Охорони Пам'яті Боротьби і Мучеництва та ДП "Волинські старожитності" 26 травня-30 червня 2014 на території Шацького поозер'я відбулася археологічна експедиція з пошуку та ексгумації загиблих польських прикордонників 1939 року.

Варто зазначити, що ініціатором цих досліджень виступив генерал Ярослав Фрончек - начальник Надбужанського відділу прикордонної служби Польщі. В експедиції прийняли участь багато польських прикордонників. Були проведені дослідження у селах Піща, Мельники, Положеве, Грабове, Шацьку Шацького району і у селі Глинянки Любомльського району Волинської області.

Виявлено і ексгумовано 9 польських прикордонників, що загинули у 1939 році. Вперше в Україні було відібрано зразки ДНК загиблих для пошуку їх родичів. Профінансувала ці роботи "Фундація Незалежності" з Любліна.

Висловлюємо щиру подяку Голові Волинської облдержадміністрації Григорію Пустовіту, сільським головам сіл Грабове (Василь Голядинець), Самійличі (Кусько Олександр), Піща (Бранчук Іван), Шацьк (Сорока Віктор) і с. Олеськ (Ягодинець Андрій).

Олексій Златогорський ДП "Волинські старожитності",
Ян Федірко "Фундація Незалежності".

Генерал Ярослав Фрончек
Перевезені зразки ДНК у Польщі
Антрополог Ярослав Беднарек
Учасники Шацької експедиції
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
НЕЛУЧАНИН Показати IP 3 Липня 2014 19:14
у поляків треба вчитись патріотизму.
справедливий Показати IP 3 Липня 2014 21:19
А скільки наших знайшли? чи там більш ніхто не загинув ,вчіться у ляхів патріоти як любити а не продавтись.СЛАВА УКРАЇНІ !!!
пу Показати IP 3 Липня 2014 23:37
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus