USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Шацьку збільшили кількість рятувальників

27 Липня 2016 11:44
Цього року у Волинській області на воді загинуло 22 краян, зокрема, дитина. Незважаючи на заходи, які організовує Держслужба з надзвичайних ситуацій для запобігання нещасним випадкам на водоймах, проблема залишається гострою.

Аби гарантувати безпеку тим, хто відпочиває поблизу найбільшого озера Волині – Світязя, керівництво Волинського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф збільшило кількість бригад у селищі Шацьк, - інформує Волинська регіональна дирекція НТУ.

Теплові й сонячні удари, серцеві напади, запаморочення – з такими скаргами все частіше влітку телефонують волиняни до лікарів швидкої. Дехто з краян у спеку рятується звичними засобами: більше вживає рідини, морозива, фруктів, намагається не виходити під палюче сонце. Інші надають перевагу активному відпочинку біля річок і озер.

Аби літній відпочинок не обернувся лихом, фахівці управління ДСНС в області регулярно роз’яснюють правила безпечного поводження на воді рибалкам і відпочивальникам. Рятувальники, зокрема, розповідають про трагічні випадки на річках і озера області, пояснюють їх причини, роздають пам’ятки й листівки-застереження. Працівники екстрених служб особливо пильними просять бути батьків і не залишали дітей без нагляду.

Зі слів виконувача обов’язків головного лікаря Волинського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимира Шмаля, у пункті Шацьк в літній період збільшили кількість бригад. Він також застеріг відпочивальників від вживання алкоголю, щоб уникнути нещасних випадків.

Медики і рятувальники наголошують: основні причини трагічних випадків на воді – купання у нетверезому стані та у непристосованих місцях. Особливо небезпечно стрибати в воду у незнайомому місці. Пірнання вглиб униз головою може стати причиною складних травм хребта. Перелом кісток шиї загрожує паралічем або й загибеллю.

Якщо ви стали свідком трагедії на воді, негайно телефонуйте: служба порятунку – «101», швидка – “103”.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus