USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Заріччі АТОшники не можуть вселитися у будинки, бо немає електрики

24 Листопада 2017 07:20
У Ковельському районі молоді сім’ї будують новий житловий квартал у селі Заріччя. Серед забудовників - учасники АТО, яким виділили тут земельні ділянки. Втім, зводячи своє помешкання люди зіштовхнулися з проблемою – підключення до електропостачання стало надто дороговартісним та непідйомним тягарем для молодих сімей.

Про це йшлося під час засідання чергової шістнадцятої сесії Волинської обласної ради сьомого скликання 23 листопада.

Із цього приводу депутат Галина Йовик озвучила депутатський запит до голови обласної ради Ігоря Палиці, голови облдержадміністрації Володимира Гунчика та гендиректора «Волиньобленерго» Володимира Купчака.

«До мене звернулися власники житлового комплексу в селі Заріччя Ковельського району. Впродовж 2015-2016 років для житлового масиву виділили 24 ділянки, які, в майбутньому, будуть новими домівками для молодих сімей, зокрема учасників АТО. Уже збудовано 5 споруд. Кошторисна вартість електризації 1,3 мільйона гривень, проте місцева влада самотужки не може це зробити. Провести електрику не під силу ні забудовникам, ні громадам, тому прошу допомогти їм фінансово», - звернулася із запитом Галина Йовик.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЯНИ ПРОСИТИМУТЬ ВИЗНАТИ ДОБРОВОЛЬЦІВ УЧАСНИКАМИ БОЙОВИХ ДІЙ

Присутні колеги підтримали цю ініціативу та рекомендували профільному упарвлінню ОДА знайти фінансову можливість допомогти волинянам.

Під час сесії також йшлося про те, що депутати підтримали звернення учасників АТО та учасники бойових дій у Міністерство оборони та Міністерство охорони здоров’я України аби ті розробили механізм компенсації ліків за рецептами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus