USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Луцьку подорожчала птиця. ФОТО

7 Травня 2013 15:51
Ціни на свійських птахів на луцькому Центральному ринку збільшилися в середньому на 4 гривні. Продавці пояснюють це подорожчанням комбікорму та свиней.
Про це пише «Gazeta.ua».

Приблизно 10 продавців на Центральному ринку в Луцьку торгують курчатами, каченятами та гусенятами.

За словами продавця Тамари Синюк, якщо купувати курчат бройлерів, то на осінь уже можна мати курку на 3 кілограми. «На яйця беруть чубатих по 7 гривень. Але вони повільно ростуть. Та й квочки з них пізніше будуть нікудишні», - радить жінка.

Курчат вона продає по 8, бройлерів – по 10 гривень. На початку квітня курчат тут можна було купити по 5 гривень.

«Коли свині і комбікорм подорожчали, люди почали більше курей розводити. Хтось купує десяток, дехто бере одразу 20, а потім ще по 10 приходить. Курка приносить подвійну користь. По-перше, кури несуть яйця. А десяток домашніх яєць зараз по 12-14 гривень. По-друге, маєте 2-3 кілограми хорошого м'яса - і на бульйон, і для запікання», - розповіла Тамара Синюк.
Під час вибору курчат радить покупцям звертати увагу, чи активні курчата. Сонні і кволі часто пізніше погано їдять і хворіють.

«Бажано придбати їм спеціальні біологічні добавки, які продаються у кожній ветеринарній аптеці. У перші дні життя не можна давати їм сиру воду, а тільки кип'ячену. Хто має корову, може поїти пареним молоком. Годувати можна пшоном, кукурудзяною крупою, дрібно посіченою гречкою, на круто звареним яйцем. Коли на вулиці похолодало або почався дощ, забирайте у тепле приміщення», - зазначила продавець.

У двох великих загорожах каченят і гусенят тримає Олександр Закревський. Торгувати у Луцьк він приїхав з Ківерцівського району. За каченя пропонує за 18 гривень, гусеня – за 25.

«У квітні, коли почали лупитися перші гусенята, продавав їх по 20 гривень. Але тоді ніхто купляти не хотів. Не знали, на скільки те похолодання затягнеться, а гусенят десь треба пасти. У хліві вони рости не будуть. Тепер ціну підняв, бо на гусенят є попит. Частина вилуплюється в інкубаторі, частину висиджують гуси», - поділився чоловік.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus