USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку психіатр-дисидент розповів, як жив у концтаборах. ФОТО

27 Березня 2013 08:17
Репресований за професійну діяльність, дисидент-психіатр Семен Глузман розповів про пережиті 10 років у радянських концтаборах під час презентації власної книжки спогадів «Рисунки по памяти, или воспоминания отсидента» у Луцьку.

Зустріч із Семеном Глузманом, презентація його книги та книги голландського публіциста Роберта ван Ворена «О диссидентах и безумии: от Советского союза Леонида Брежнева к Советскому союзу Владимира Путина», де є багато спогадів про діяльність Глузмана, відбулися у приміщенні бібліотеки СНУ імені Лесі Українки 26 березня.

На зустріч із письменником, психіатром завітали журналісти газети «Волинь-нова» Володимир Лис та Леся Бондарук, проректор із навчально-виховної роботи СНУ імені Лесі Українки Ірина Констанкевич та заслужений журналіст України, письменник Ігор Чуб, який нещодавно представив лучанам книгу про «парагвайських поліщуків».





За словами Володимира Лиса, книга Глузмана – це абсолютна трагедія людини, яка хотіла вірити у щось.
«Я людина не дуже сентиментальна, але у мене щось стислось, коли почав читати», − зазначив Лис.



Під час виступу Семен Глузман зізнався, що ніколи не вважав себе героєм, адже в житті робив багато неправильних вчинків, та називає себе щасливою людиною попри долю, яка його спіткала.

«У таборах я зустрів людей, які сиділи в тюрмах по 25 років. Сидів з людиною який при мені перекладав Райнера Рільке», − розповів письменник (йдеться про Василя Стуса - примітка «ВН»).

Також він додав, що все життя мріяв займатися психіатрією, адже «це дуже романтична професія». Однак радянська влада познущалася над його нареченою – психіатрією.




Довідково:

Семен Фішелевич Глузман – психіатр, який був репресований за свою професійну діяльність, відбув 10 років ув’язнення у радянських концтаборах, нині – Президент Асоціації психіатрів України, член колегії Державної служби контролю за наркотиками, член Громадської гуманітарної ради при Президенті України, почесний член Американської психіатричної асоціації, член Німецького товариства психіатрів та неврологів, член Королівського коледжу психіатрів Великобританії, директор Міжнародного реабілітаційного центру жертв війни та політичних репресій, член колегії Державної пенітенціарної служби України, лауреат кількох закордонних міжнародних премій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ґрыцько Показати IP 27 Березня 2013 08:36
Вот видишь, глузманн- не посадили бы и рассказать то было нечего... а так, жизнь прожита не зря...:) слава кпсс!!!
adams Показати IP 27 Березня 2013 11:28
Якщо Кононовичі не йдуть до психіатра, то психіатр йде до Кононовичів)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus