USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку з’ясовували, чому «вигорають» волинські лідери

10 Червня 2013 15:06
Проблеми студентської мобільності та шляхи їх вирішення, а також феномен емоційного «вигорання» у лідерів студентського самоврядування розглядали під час студентської конференції у Луцьку.

Так, всеукраїнська студентська конференція на тему: «Студентське самоврядування як гарант захисту прав в контексті Болонського процесу» відбулася 7-10 червня на Волині.

У ній взяли участь представники органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів із різних регіонів України. Вони працювали на базі практик табору «Гарт» СНУ імені Лесі Українки за двома напрямками.

Віце-президент Національного студентського союзу Віктор Артеменко повідомив, що під час роботи конференції учасники розробили прес-релізи із пропозицією доповнення до типового положення про студентський обмін, які надішлють у вищі навчальні заклади України.

Зокрема, пропонується, щоб мобільність торкалася не лише студентів ВНЗ, але й молодих науковців, аспірантів. Також пропонують дозволити ініціювати процедуру обміну органам студентського самоврядування та забезпечити мобільність студентів закладів 1-2 рівня акредитації.

Учасниця конференції Ярослава Бондаренко розповіла, що проблема емоційного вигорання стосується не лише студентського самоврядування, а усіх, хто працює з людьми. Дослідження мали не лише теоретичне спрямування, учасники конференції працювали практично над викоріненням шкідливих звичок серед лідерів, займалися арт-терапією. Ярослава Бондаренко намагалася різнобічно пояснити студентам, що проблема існує, але її можна попередити.

Голова Волинської ОДА Борис Клімчук зазначив, що головне, щоб студентське самоврядування не перетворилося на формальність. За його словами, «вільні люди - це the best», а студент за визначенням - вільна людина. Отож, завдання студентського самоврядування на його думку - одночасно бути організованим та вільним, чинити свідомо, але добровільно.

«Коли ми говоримо «еліта нації», для мене це - не абстрактне поняття. Я вважаю, що студентське самоврядування - це хороший спосіб для формування майбутньої еліти нації», - зазначив губернатор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus