USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У магазинах Луцька продають рідину під етикеткою «мінеральна вода»

11 Листопада 2013 17:41
Антимонопольники області рекомендують волинському бізнесу не вводити в оману споживачів продукції, - інформують у прес-службі профільного відділення.
Волинське обласне відділення Антимонопольного комітету України надало рекомендації суб’єктам господарювання ТОВ «Клевер Сторс», ВТП ТОВ «Ресторан Театральний ЛТД», ТзОВ ТД «Аванта», ТОВ «Континіум – Трейд», ТОВ «ПАККО-Холдинг» на ринку роздрібної реалізації питної води у супермаркетах м. Луцька щодо поширення інформації, що вводить в оману.
Під час дослідження антимонопольники виявили випадки використання окремими роздрібними торгівельними мережами Луцька на цінниках та касових чеках інформації про те, що вода питна як товар є «Мінеральною водою», що може ввести в оману споживачів продукції стосовно назви та властивостей даного продукту.
Згідно зі змістом, інформація розташована на цінниках та касових чеках товару - води питної суперечить інформації викладеній на споживчих етикетках цих напоїв, розміщеній їх виробниками (не містять мінеральної води) і є неправдивою.
Зазначене свідчить, що при покупці води питної (газованої, негазованої) покупець може бути впевнений, що придбав «Мінеральну Воду» (згідно нормативних вимог та вимог ДСТУ 878-93 мінеральна вода та вода питна (газована, негазована) є різними видами продукції із різними споживчими властивостями (при цьому вода питна (газована, негазована) є значно дешевшою.
Волинське обласне відділення Антимонопольного комітету України надало рекомендації суб’єктам господарювання ТОВ «Клевер Сторс», ВТП ТОВ «Ресторан Театральний ЛТД», ТзОВ ТД «Аванта», ТОВ «Континіум – Трейд», ТОВ «ПАККО-Холдинг» для вжиття заходів щодо припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції і закликає покупців уважно дивитись, який товар купляють: питну чи мінеральну воду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus