USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Рожищі бояться, що влада забере притулок

12 Квітня 2011 17:40
У службі у справах дітей побоюються, що у них можуть забрати приміщення притулку у Рожищах.

Про це 12 квітня розповіла під час засідання постійної депутатської комісії з питань використання майна спільної власності начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Алла Оніщук.

У 1997 році приміщення колишнього дитячого садочку було передано для створення Рожищенського притулку для неповнолітніх у користування без права зміни профілю та продажу.

«На сьогоднішній день Рожищенська міська рада нав’язує нам договір оренди. Але, по-перше, приміщення нам передане в користування, а це аж ніяк не оренда, а по-друге, там умови оренди дуже жорсткі, як для дитячого закладу», - пояснила Алла Оніщук.

Саме умови договору найбільше і непокоять чиновницю, згідно з якими приміщення надаються в оренду на рік з правом Рожищенської міської ради розірвати договір у будь-який момент.

«Я хочу звернутися до комісії, щоб вони якось врегулювали цю ситуацію, адже в цей дитячий заклад вкладаються кошти, робиться ремонт, замінюються вікна, ванні кімнати облаштовуються. А тут виходить, що до нас прийдуть і скажуть «За все дякуємо, переїжджайте», - побоюється Оніщук.

В свою чергу голова депутатської комісії Святослав Кравчук зауважив, що переїхати звідти буде не так просто, адже там перебувають діти з неблагополучних сімей.

Тим часом начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області Лілія Кашева взагалі не розуміє, чому міська рада Рожищ вирішила, що має право здавати в оренду це приміщення.

«Коли ми на сесії обласної ради приймали це рішення, то було чітко вказано, що воно не є обласною комунальною власністю, а взято на баланс. Про ніякий договір оренди не йшлося», - зазначила Лілія Кашева.

Заступник міського голови міста Рожища Віктор Поліщук запевнив присутніх, що на меті міська рада має не забирати приміщення, а просто впорядкувати відносини.
«Власником є громада міста, а ми пропонуємо здавати приміщення за символічну орендну плату 1 гривня в рік», - запевнив Віктор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ольга Показати IP 12 Квітня 2011 18:15
Так влада Рожище хоче забрати вокзал разом з залізницею, чи притулок?
інша Ольга Показати IP 13 Квітня 2011 10:11
Треба дивитись уважно - на вокзалі написано "Рожище". Знімок зроблено, скоріш за все, в кінці літа або восени. Біля вокзалу квітки, які нікому не потрібні. Отже, існує цілком логічний зв'язок: діти - квітки життя, покинуті, в Рожищах, на вокзальних умовах (на пересилці, транзитом) в притулку. А те, що на вокзалі людей нема, - прямий натяк на те, що в Рожище, де в міський Раді такі пiдapacи, ніхто і їхати не хоче. Ось так. Все просто і логічно. ВН - молодці.
Юрій Ричук до інша Ольга Показати IP 13 Квітня 2011 10:41
Єдина поправочка - не "в Рожищах", а "в Рожищі". А так - не прикопатися, логіка справді залізна ;)
інша Ольга Показати IP 13 Квітня 2011 14:29
Вибачайте, така я трохи тупуювата. Приймається;)
читач Показати IP 13 Квітня 2011 15:43
Ричуку. Єдина поправочка на поправочку: не "в Рожищі", а в "Рожище".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus