USD 39.50 39.95
  • USD 39.50 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Волиньраді не знають, кому керувати центром культури

23 Червня 2011 16:32
Трудовий колектив навчально-методичного центру культури Волині очікує призначення нового директора – на цю посаду претендують двоє колег.
Про це йшла мова під час засідання постійної депутатської комісії Волиньради з питань духовності, релігій, освіти і науки, культури, засобів масової інформації у четвер, 23 червня.
Як розповів начальник обласного управління культури Володимир Лисюк, на цю посаду претендують двоє працівників НМЦК Волині: заступник директора центру Любов Рожнова та виконувач обов’язків директора Петро Клекоцюк.
Питання з призначенням нового керівника постало у березні нинішнього року, коли помер Віталій Бобицький, який очолював установу.
Ще в жовтні, за словами Лисюка, Бобицький пішов на лікарняний через хворобу, а Клекоцюка призначили виконувачем обов’язків директора.
Нині ж обласна влада заходилась вирішувати, хто стане новим директором.
Лисюк розповів: обласне управління культури рекомендувало призначити новим директором Любов Рожнову, тому відповідне подання надійшло профільній депутатській комісії облради від голови облдержадміністрації Бориса Клімчука.
Проте від директора Палацу культури Луцька, заслуженого діяча мистецтв України Юрія Войнаровського, заслуженого працівника культури України Євгена Гіщинського та трудового колективу НМЦК Волині надійшло звернення про призначення на посаду директора Петра Клекоцюка. Під зверненням поставили свій підпис понад 20 працівників.
Тим не менш Лисюк в ході засідання комісії наполягав, що очолити установу повинна саме Рожнова, мовляв, вона відповідальніше ставиться до роботи, має значний досвід та потенціал.
Однак члени комісії засумнівались, чи пропозиція Лисюка не має «підводних течій» – переконували, що треба дослухатись до думки трудового колективу, який забажав підтримати Клекоцюка.
Сама ж Рожнова пояснила, що про конфлікт у колективі не може бути й мови.
«Я по характеру, можливо, дещо жорсткіша за Клекоцюка. Може, колективу це не подобається, бо вони не хочуть, щоб їх прижимали. Але без цього не буде порядку», – сказала вона.

«Це питання підняло четверо активістів з трудового колективу, які думають, що Клекоцюк буде кращим директором відносно дисципліни. Але за цей час, поки він був виконувачем обов’язків директора, він дав деяке послаблення, дозволяв людям спізнюватись на роботу. От і все», – переконував Лисюк.

Проте депутатська комісія так і не визначилась, яку ж кандидатуру рекомендувати на сесію Волиньради, де це питання вирішуватимуть. Домовились зібратись ще раз напередодні сесії та заслухати самого Клекоцюка.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 82
Берія Показати IP 23 Червня 2011 20:51
Не треба в культурі ЖОРСТОКИХ начальників! Не треба, люди! Вони потрібні лише в тюрмі. Вже є в філармонії Єфіменко - вся установа стогне від його "справедливої" жорстокості. Клекоцюк - досвідчений, врівноважений, талановитий чоловік. Войнаровському і Гіщинському респект, що не стоять осторонь проблем, які стосуються їх колег з центру народної творчості. До думки колективу завжди треба дослухатись, бо це живі люди, які пропрацювали не один рік з обома кандитатами і знають, хто чого вартий і кого варто підтримати.
Лаврентій до Берія Показати IP 24 Червня 2011 21:57
Деякі люди не розрізняють поняття "жорстокість" і "суровість". А Єфіменко є саме суровим керівником, який дбає про добробут ввіреної йому установи. Колектив же "стогне" бо дістаються йому не лише пряники, а іноді і нагайка! Що ж до пана Войнаровського, то він підтримує пана Клекощюка лише тому, що колись той підтримав його у такій же ситуації. Як кажуть рука руку миє. Що ж до пана Гіщинського то всім відомо що з п.Клекоцюком вони товариші. Небу де ж він підтримувати п.Рожнову яка йому ніхто. Що ж до колективу то дійсно було б добре якби викликали кожного її члена на засідання і послухали б вголос висловлену позицію, адже по-перше 20 чоловік то не весь колектив, а по-друге не факт що підписи були поставлені саме під зверненням про призначення Клекоцюка (як відомо, документи можуть і фальсифікуватися).
вадим до Берія Показати IP 24 Червня 2011 22:47
Прочитав і смішно стало. Войнаровський забув як недавно збирав підпіси на свою підтримку, був такий тихий....
ДЕКО до вадим Показати IP 26 Червня 2011 15:15
піписи він не збирав КОЛЕКТИВ ВІДСТОЯВ,молодці, але то при іншій владі було, з тими говорити можна,а ці не допустять щоб не по їх панятіям було... не пройдьоть рєбятушкі..
мілетійович Показати IP 23 Червня 2011 21:17
Рожнова відповідальніше ставиться до роботи??.. Мдааа.. А Вам перед Клекоцюком не встидно обше? Леонтіч, ідіть вже в холєру на якусь пенсію чи шо,.. і прихопіть з собою ту Рожнову, як вам без неї вже "ну нікак"..
лучанка до мілетійович Показати IP 24 Червня 2011 15:04
Думаю це Вам має бути соромно за таку манеру спілкування! Як взагалі, особа, що не володіє українською мовою, може мати відношення до культури, чи взагалі щось коментувати у цій царині! Таке враження що пише баба базарна, яка ніколи і не чула про культуру спілкування, не те щоб про культуру взагалі! "не встидно обше" - не соромно взагалі "Леонтіч, ідіть вже в холєру" - без коментарів "чи шо" - чи що
Romik до лучанка Показати IP 24 Червня 2011 23:31
я володію трома мовами))) а відповім питанням... лучатка, ти Grammar Nazi? ждю атфет хоть на албанском.... пасиб нанадо.... падафись
лучанка до Romik Показати IP 25 Червня 2011 12:25
Так-так! Трьома! А української не знаємо?! А про культуру спілкування взагалі забули! Посоромилися і мовчали б уже!
Кальчере Показати IP 24 Червня 2011 01:06
Культура і дисципліна несумісні, бо культурна людина поступае по культурному. А як що буде дисципліна, то то це буде солдафонство, яке не сумісне з культурою. Це розуміють 20 творчих особистостей. І одна особа проти них.
Маат до Кальчере Показати IP 24 Червня 2011 14:44
Якщо "20 творчих особистостей" мають нормований графік роботи, та отримують заробітну плату відповідно до цього графіку, то абсолютно логічно, що вони мають його дотримуватись. Адже ці "20 творчих особистостей" є трудовим колективом який мае виховувати у суспільстві високі моральні якості! Як же особи що не дортримуються норм поведінки можуть це зробити???!!! А якщо вже так хочеться творити без будь-яких норм, то у себе вдома, кожен з них, це може робити без обмежень. Але працюючи на державній роботі потрібно дотримуватись посадових обовязків! Для тих хто не знає значення слова "дисципліна" і плутає його із "строевою підготовкою" повідомляю: Дисципліна - це правила поведінки особи, відповідно до прийнятих в суспільстві норм.
сергій до Маат Показати IP 24 Червня 2011 22:43
для чого їм сидіти дома, краще отримувати державні гроші, цікаво чим вони там всі займаються?
Romik до Маат Показати IP 24 Червня 2011 23:53
а ви, хоть якусь уяву маєте про організацію маленького концерту у дитячому садочку???? Ви хоть віршик з сцени прочитали??? на кожній роботі люди спізнюються на роботу, це є життя... Дисципліна Ви говорите.... вас цікавить сам процес з 9 до 18, чи рерультат та якість праці???
лучанка до Romik Показати IP 25 Червня 2011 12:42
То попросіться щоб держава платила Вам за результати праці, а не по затвердженому графіку роботи! Я думаю це була б значна економія бюджетних коштів!
нормал до Romik Показати IP 25 Червня 2011 12:46
Всі люди, які працюють на державних роботах мусять дотримуватись графіка роботи і виконувати свою роботу чітко та якісно. Якщо Ви хочете порушити загально суспільні норми, та правила то ідіть працювати на базар. Там таких як Ви багато.
гнів до нормал Показати IP 1 Липня 2011 14:48
Глисты могут сколько угодно ныть, что живут в жопе. Это свобода слова. Но вне жопы они нежизнеспособны. Это биология. Проблема не в том, что у многих в нашей стране нет гражданской позиции, а в том, что у большинства она коленно-локтевая.
Romik до Кальчере Показати IP 24 Червня 2011 23:55
не одна а дві)))) Лисюка забули. Образиться напевно...
Леді "Ю" Показати IP 24 Червня 2011 10:51
Оце то да!!!! Оце то демократія!!! Я в шоці!!! Иметь в одном місці думку всього колективу!! Оце то "будують" Нову Волинь!!! Люди, пишіть президенту, він казав:"Я ПОЧУЮ КОЖНОГО"!!!
DJ Показати IP 24 Червня 2011 12:06
Хочуть ні хріна не робити, от і тягнуть за Клекоцюком!
Romik до DJ Показати IP 24 Червня 2011 22:58
а давай згадаємо де був Клекоцюк і Любов Рожнова на останній "Берегині"....
тайм Показати IP 24 Червня 2011 14:27
ні чорта не роблять ті, хто це написав. помилятися може одна людина, дві, а не весь колектив, але хто коли дослухався до людей?...дана ситуація стане перевіркою на вшивість власть імущих...по-ба-чи-те...
Romik до тайм Показати IP 24 Червня 2011 23:16
ага.... Рожнова може)))щей як може))) вона і колектив переплюне... втопить тай розквітне як Пустоцвіт на могилі.....
ехо до Romik Показати IP 25 Червня 2011 12:51
хто б казав!
асса Показати IP 24 Червня 2011 14:32
не роблять нічого саме ті, хто це написав. помиляється одна людина, дві, а не стільки людей...дана ситуяція стане перевіркою на вшивість влади...а ви, колектив, тримайтеся!
лучанка до асса Показати IP 24 Червня 2011 15:47
Ой! Скільки нікнеймів! А текст то один... Створюємо псевдоажіотаж?
Romik до лучанка Показати IP 24 Червня 2011 23:22
псевдоажіотажстворилитіщопропихаютьРожнову.... // Рожноважбудетанцюватиякскажутьінетільки.... сумно.....
монро Показати IP 24 Червня 2011 18:35
ажіотаж...кому це треба, окрім вас,дармоїдів народних коштів, це просто,людина не знала як відправляється коментар
лучанка до монро Показати IP 24 Червня 2011 22:10
Шановна, доводжу до вашого відома, що я не "дармоїд державних коштів" оскільки працюю на приватному підприємстві. І навіть не знаю особисто дійових осіб статті, але зі сторони мені чудово видно, як цькують пані Рожнову за її самовідданість роботі.
УУУ до лучанка Показати IP 25 Червня 2011 14:09
цькують не її, бо за нею "солодка парочка" з начальників, а самовідданість не в тому, щоб розказувати як робити,а створити щось самому і покерувати,а не папери перекладати
карась до лучанка Показати IP 25 Червня 2011 18:42
лично не знакома?! Но оцениваеш самоотдачу работе? Это как?
лучик до лучанка Показати IP 1 Липня 2011 14:16
та при ній просто розцвіли танці на волині,особливо багато створилося танцколективів у селах, а які постановки вона вміє робити! які репетиції проводить!!!ну мастер-спічка...лишилось керувати.особливо це видно зі сторони, сміх і все...
Romik до монро Показати IP 25 Червня 2011 00:13
да... зараз розплачусь... незнала тай написала.... бідьнятко.... ;(
лучанка до Romik Показати IP 25 Червня 2011 12:53
Я бачу Ви зовсім неадекватні! То для таких як Ви є ліки і навіть відповідний заклад...
василь Показати IP 24 Червня 2011 18:54
Для культури потрібні самовіддані люди, як Петро Клекоцюк, а не самолюбиві-егоїсти.
василь до василь Показати IP 25 Червня 2011 12:59
самолюбиві-егоїсти як Петро Клекоцюк!
лучанка до василь Показати IP 25 Червня 2011 22:14
... і такі "скромні" як він. Випихають з одних дверей, нагло лізе в інші.
Криволіс Показати IP 24 Червня 2011 18:58
Люди добрі, якщо ви не оберете Клекоцюка керівником ценру культури Волині, то культурі нашої рідної Волині прийде швидко кінець. Прикро, що дурні правлять духовністю Волині, а тому думайте про майбутнє, бо п.Рожнова - це крок назад!
Василь Показати IP 24 Червня 2011 18:58
Ось така правда життя!
Людмила Показати IP 24 Червня 2011 19:10
Світла пам'ять Віталі Бобицькому, якого культура не оцінила, при житті по належному. І зараз хоче взяти горлохватів.
Людмила Показати IP 24 Червня 2011 19:12
У нас все купляється і продається!!!!!!!!!!!!
Romik до Людмила Показати IP 24 Червня 2011 23:01
а в скільки ВИ оцінюєте свої послуги???
наталія Показати IP 24 Червня 2011 19:56
Клекоцюк - українець, і серцем вболіває за культуру,а Рожнову - в кабаре ногами дригати!
оленка Показати IP 24 Червня 2011 21:31
От цікаво що пан Клекоцюк зможе зробити для культури за один рік що йому залишився до пенсії?! хіба що заробити собі на більшу пенсію!
синьоокий до оленка Показати IP 25 Червня 2011 12:34
а що зробив вже забули? А що зробить/зробила Рожнова?
оленка до синьоокий Показати IP 25 Червня 2011 13:14
За те що зробив хвала йому і шана. Але року до пенсії замало щоб змінити щось у цій галузі!
дааа до оленка Показати IP 28 Червня 2011 01:11
галузь не міняють директори центру..що плетеш?
стоп до оленка Показати IP 26 Червня 2011 10:58
він що держслкжбрвець, цілою областю керує хто молодик і нічого питань нема
DJ Вася Показати IP 24 Червня 2011 21:54
Не може керавать центром баба !!!!!!!
Кеша Показати IP 24 Червня 2011 22:11
Клекоцюк професіонал ....... він мае бути керівником !!!!!!!
Соня Показати IP 24 Червня 2011 22:30
Особливо підписи та голоси. Клекоцюк собі декілька прикупив... та чи достатньо?
Romik Показати IP 24 Червня 2011 22:33
чи не краще Лисюку подумати за свого сина.....
працівник Показати IP 24 Червня 2011 22:38
Так соромно за наш колектив! Любов Володимирівна хороша людина, яка всю душу вкладає у роботу, чого не можна сказати про іншого кандидата!
зоя до працівник Показати IP 26 Червня 2011 11:08
ідіть собі з такого колективу звідки прийшла, хороша людина так не поступала б,кажуть вони обоє давно працюють,не віриться,хтось за нею "волосатий" стоїть то точно...
Romik Показати IP 24 Червня 2011 23:12
«Це питання підняло четверо активістів з трудового колективу, які думають, що Клекоцюк буде кращим директором відносно дисципліни. Але за цей час, поки він був виконувачем обов’язків директора, він дав деяке послаблення, дозволяв людям спізнюватись на роботу. От і все», – переконував Лисюк. --- пан Лисюк вчасно ходить на роботу)))) він напевно справедливий і чесний... як і його син.....
СПОСТЕРІГАЧ Показати IP 24 Червня 2011 23:26
Люди, колективу видніше! Вони напевне працюють з обома кандидатами і знають хто чого вартий. Не хочу образити боронь Боже когось з останніх. А Центру потрібен не той керівник котрий буде контролювати вчасний прихід людей на роботу (зі слів Лисюка), а той напевне який зможе налагоджено вести обсяг робіт.
воплі Показати IP 24 Червня 2011 23:28
А цікаво як Рожнова буде директором то її ранок тоже буде починатися з кави і макіяжу?
Біка Показати IP 25 Червня 2011 01:02
нехай пан начкульт перевіряє свою дочку як вона ходить на роботу...знайшов проблему вселенського масштабу. побійтеся, люди, Вищих Сил... це всього лиш суєта... а жінка нехай буде Жінкою,красивою, коханою. навіщо їй та влада, не знаєте????????????????????
Андрій Показати IP 25 Червня 2011 07:55
Я би проголосував за Петра Клекоцюка. Порядна, чесна людина. Дуже працьовитий, добре орієнтується у всьому, що стосується української культури.
Папік Показати IP 25 Червня 2011 09:50
Чому до вас всіх не доходить, що баба не може керавать творчим колективом.......
кузьма до Папік Показати IP 25 Червня 2011 12:07
нам то доходить, Рожновiй та Ко не доходить...
марія Показати IP 25 Червня 2011 12:36
Ну що тут можна сказати! от вся правда і вилізла! справа не у професійності кандидатів а всього лише у статі! Мужлани не можуть примиритися із тим що ними буде керувати розумна жінка!
Дідко Показати IP 25 Червня 2011 12:57
Тут всі таки герої! Чорнити людей позаочі! Що ж ви не підете до Рожнової з Лесюком та не скажете все їм??????
SOS Показати IP 25 Червня 2011 13:03
Люди не вірте нікому! колектив ніхто і не питав! підписи підробка!!!! я підписувалась не за те!!!!
УУУУ до SOS Показати IP 25 Червня 2011 13:53
добре ти, панянко знала,в кущі тепер??? отакий менталітет... Бог все бачить
дааа до SOS Показати IP 27 Червня 2011 16:58
а ти десь чула.щоб думка начальства співпадала з людьми, ніхто і не збирався цікавитисся, для чого? "буде так як я хочу" і крапка. має хтось бути вище нікчемної возні
Іван Показати IP 25 Червня 2011 13:09
А я б проголосував за Рожнову. Вона людяна та порядна! Завжди допоможе у вирішенні робочих питань. Хороший організатор та методист і була б чудовим керівником!
НЕО до Іван Показати IP 25 Червня 2011 13:59
і я б проголосувала, тільки після того, як Клекоцюк піде на пенсію, ще встигне...
Валерій,гончар Показати IP 25 Червня 2011 13:58
Пані Рожнову,не знаю,тому - ні "за",ні "проти",а Петра Клекоцюка знаю - один з небагатьох,хто ДІЙСНО щось робить в державно-занедбаній сфері культури,дай Бог йому здоров,я. п.с.- вчасно "приходити на роботу" і "працювати" - це не одне й те саме!
прохожий Показати IP 25 Червня 2011 14:20
почитал... Посмеялся... Вы ж вроде взрослые люди, а ведете себя как дети.
Юра Показати IP 25 Червня 2011 15:03
эх Украинци... Как пауки в банке, что Вы жрётесь? Или Вы еще до сих пор верите в дермократию? Если начхальсво решило пропихнуть барышню то плевать им на ваши доводы... А барышня патом атработает...
юрко до Юра Показати IP 26 Червня 2011 11:14
це точно...служитиме вірно... бережіть люди здоровя, бо тоді не треба буде нічого,а особл посад... хай всіь воздасться по заслугаж...
Українець Показати IP 25 Червня 2011 15:28
Може варто запитати у самого колективу хто їм ближче до душі. Таємне голосування - і все ОК.
юра до Українець Показати IP 25 Червня 2011 16:12
вы еще верите в демократию? Тайное голосование ничего не даст так как мнение колектива никому ненужно. И это ФАКТ! Устройте майдан, поборитесь) уже давно все решено. Вы забыли в каком государстве живете? В Украине осмелюсь напомнить, здесь не нужны специалисты! Нужны свои людишки в креслах...
дааа до юра Показати IP 26 Червня 2011 15:20
ви праві,юра,на жаль....зло зубате і волохате
УУУ до Українець Показати IP 25 Червня 2011 16:52
кого це цікавить - сказано буде той прав у кого більше прав...
Х до Українець Показати IP 10 Липня 2011 20:56
Люди все це брехня. Бо є ще лист де 15 працівників пишуть, що ніякого листа в очі не бачили. А придумали це емоційна (м'ягко кажучи) така жіночка Ніна Фурдило, кличка в колективі - дибілоїд !!!! Друга - Мельничук яка два роки у декретній відпуцстці (з нею ми ще не працювали, кажуть аферистка), і третя Котельчук (Мусіївна)-старшенького дуже віку, але бажання пліткувати не відпало. У кожного з них свій конкретний егоїстичний інтерес.
Ніна Ф. до Х Показати IP 11 Липня 2011 14:54
«Обмину стіни і завісу мертвої твоєї храмини». Ти нічого не зрозуміла,Х,ніякого конкретного інтересу,окрім порядності і сумління,не переслідувалось, тобі навіялось
наталя до Х Показати IP 12 Липня 2011 20:44
це треба бути тако гадюкоюю, дивись, Х, щоб дебілів сама не мала, Ніну знаю 12 років. ще б всі такі були людиь і подруги.
правда Показати IP 25 Червня 2011 19:12
Стаття замовлена! Сором продажній пресі!
дааа Показати IP 27 Червня 2011 15:53
для чого замовляти та й ще платити -суть зрозуміла всім,хто працює і в культурі. і в інших службах,коли долі вирішують люди без честі і совісті...для чого жінку пхають у те болото...комусь це конче хочеться. показати хто є хто
Баба Параска Показати IP 29 Червня 2011 10:40
Бабу ГЕТЬ із влади!!!!!!
феміда Показати IP 1 Липня 2011 03:51
Помер Приймак-і померла культура на Волині. Не лайтеся.
прима Показати IP 1 Липня 2011 14:03
помер не тільки Приймак, земля йому пухом,відійшло багато Людей, уступивши місце сірості... хто сам нічого не вміє зробити - ідуть керувати...чи не так???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus