USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.62 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Ухвала суду підтвердила правильність дій Луцькради щодо поновлення Вусенко

29 Вересня 2017 17:12
Ухвала суду з питання роз’яснення рішення Львівського апеляційного адміністративного суду, прийнятого 4 липня 2017 року про поновлення Юлії Вусенко на посаді, засвідчує правомірність дій Луцької міської ради, яка керувалася нормами законодавства про місцеве самоврядування.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини директорка юридичного департаменту Луцької міської ради Наталія Юрченко, вона дізналася про ухвалу з питання роз’яснення рішення суду з публікації ВолиньPost.

«Станом на сьогодні в жодних офіційних джерелах цього документу немає, він не надходив до міської ради, його немає ні в Єдиному державному реєстрі судових рішень, ні на сайті «Судова влада України», – акцентувала Наталія Юрченко.

Та додала, що Кодекс адміністративного судочинства передбачає можливість надання судом роз’яснення у випадку, якщо певні положення рішення суду є незрозумілими. Однак у такому разі суд мав повідомити обидві сторони про те, що готує роз’яснення у відповідь на заяву виконавця. Луцька міська рада, своєю чергою, ніяких повідомлень про те, що суд розглядатиме таку заяву не отримувала, що є порушенням норм процесуального права, адже будь-які заяви суд повинен розглядати за присутності обох сторін.

Відповідно до наявної опублікованої копії документа, ухвала щодо роз’яснення цитує норми законодавства про місцеве самоврядування, де зазначено, наприклад, що «сільський, селищний, міський голова вносить на розгляд ради пропозицію щодо кандидатури на посаду секретаря ради» та «видає розпорядження у межах своїх повноважень».

«Процитувавши ці норми, суд робить висновок про те, що обов’язок поновлення Вусенко на посаді секретаря покладено на посадову особу Луцької міської ради – голову міської ради або особу, яка виконує його обов’язки. Перш за все, хочу звернути увагу на те, що суд навіть не розібрався в тому, чи взагалі є така посада в міській раді, адже голови міської ради в нас немає, згідно із законом, у нас є Луцький міський голова і секретар ради, який зараз виконує повноваження Луцького міського голови. Тобто суд навіть не з'ясував, чи є такі посадові особи та на кого він покладає обов’язок виконання рішення», – пояснила директорка юридичного департаменту.

Окрім того, суд не може зобов’язати будь-яку посадову особу вийти за межі її повноважень, адже секретар міської ради, який виконує повноваження міського голови, може лише винести на розгляд ради якесь питання, а саме рішення здатна приймати тільки рада (на сесії), оскільки питання призначення, звільнення та поновлення особи на посаду секретаря ради знаходиться виключно в компетенції міської ради.

Ухвала з питання роз’яснення якраз і містить ці норми. Тож секретар міської ради Григорій Пустовіт, який виніс на розгляд ради питання про поновлення Юлії Вусенко на посаді 6 липня 2017 року на позачерговій сесії, свій обов’язок у межах наданих йому повноважень виконав.

Нагадаємо, під час цього сесійного засідання депутати Луцької міськради на вимогу апеляційного суду визнали нечинним рішення сесії про звільнення з посади Юлії Вусенко. Однак, зважаючи на те, що депутати вже обрали собі нового секретаря, а штатним розписом не передбачено 2 посади, вони вирішили звільнити Юлію Вусенко в передбаченому законом порядком – більшістю голосів ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ха! Показати IP 29 Вересня 2017 17:27
як же остоп#зділа ця мадам-вискочка. гидко читати.
ух Показати IP 29 Вересня 2017 18:07
коли вже нарешті з"буть ці самозванці?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus