USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна може заробити на конфлікті Саудівської Аравії та Канади

11 Серпня 2018 19:12
В королівстві заявили, що планують заморозити відносини в сфері торгівлі між двома країнами, повідомляє Reuters. Державне агентство Саудівської Аравії надало вказівки експортерам зерна відмовитись від закупівлі пшениці та ячменю з Канади через міжнародні тендери. Про це повідомили Reuters європейські трейдери, інформує Голос Америки.

Водночас, аналітики вважають, що така ситуація може надати Україні шанс поновини експорт пшениці до Саудівської Аравії цього сезону.

Україна є основним постачальником ячменю до Саудівської Аравії, однак, не продавала пшеницю до цієї країни з 2016 року.

"Україна не постачала пшеницю до Саудівської Аравії в сезоні 2017/18, однак в теперішній ситуації, цей ринок може стати багатообіцяючим для українських експортерів зерна", - заявив Reuters аналітик APK-Inform.

В APK-Inform вважають, що рішення державного агентства Саудівської Аравії з закупівлі пшениці на міжнародних торгах може дозволити Україні більше експортувати до королівства.

Нагадаємо, спека та дощі вплинули на врожай і ціни продуктів в Україні, погано зійшла пшениця, а внаслідок дощів поля стали недоступними і швидко вкрилися бур’яном.

Принц Саудівської Аравії розпочав дивне протистояння з Канадою, пише The New Yorker. Суперечка між країнами спалахнула після того, як міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд привернула увагу до порушень прав людини в Саудівській Аравії.

Вона наголосила на підтримці з боку Канади борців за захист прав людини Самари та Раїф Бадаві, яких утримують у в'язниці Саудівської Аравії за критику монархії.

Саудівська Аравія засудила заяву Канади: "Позиція Канади є відкритим і нахабним втручанням до внутрішніх справ Королівства Саудівської Аравії, що суперечить основоположним міжнародним нормам відносин між країнами", - йдеться в повідомленні королівства у Twitter.

Саудівська Аравія також видоворила посла Канади і відкликала свого посла з цієї країни. Державна авіалінія припинила авіасполучення з Торонто, а тисячам студентів з Саудівської Аравії було наказано полишити Канаду і здобувати освіту в інших країнах.

Канада не поступилась своїми позиціями. "Я хочу чітко вказати, що Канада завжди захищатиме права людини в Канаді та у всьому світові", - заявила Фріланд в понеділок.

Різка реакція Саудівської Аравії на критику з боку Канади відповідає все більш авторитарному управлінському стилю 32-річного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана, наголошує видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дьодік Показати IP 11 Серпня 2018 20:01
Правильно, Канада нам допомагає у війні з московитами, а ми такі: ху*к і переб'ємо їм контракти з СА. Чисто по хохлуївськи.
Анатоль_ Показати IP 11 Серпня 2018 20:17
Яки ми хитрi, а буде як завжди
Я Показати IP 12 Серпня 2018 08:45
пацики канадщини на Королів саудитів розгавкались, борці за права херови. Гуантанамо з канадщини не видно, чи зашкварених нациків? на тих пацики канадщини навіть писок не розкриють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus